Banner 980x90

Ventspilī izsludināts metu konkurss Izglītības un bērnu atpūtas centra būvniecībai

Rīga, 14.febr., LETA. Ventspils pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde" izsludinājusi metu izstrādes konkursu Izglītības un bērnu atpūtas centram Krišjāņa Valdemāra ielā 12, aģentūru LETA informēja "Komunālās pārvaldes" sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa.

Metu izstrāde ir esošo ēku - vēsturiskās ostas darbnīcas un vēsturiskās ostas darbnīcas smēdes ēkas, kā arī jaunās ostas darbnīcas pārbūve par vienotu centru.

Metu konkursā var piedalīties jebkura fiziska vai juridiska persona, kas līdz 18.aprīļa plkst.12 pieteiksies, iesniedzot ideju metus "Komunālajā pārvaldē".

Paredzēts, ka Valdemāra ielā 12 taps inovatīvs iekštelpu bērnu centrs ar unikālu infrastruktūru. Būvniecības pirmajā kārtā tiks organizēta jaunās ostas darbnīcas un smēdes ēkas pārbūve, kur atradīsies bērnu dzimšanas dienu ballīšu zona, izklaides un rotaļu pasaule, kas tiks nodalīta ar tematiskām zonām, piemēram - leļļu (Bārbiju) istaba, "Lego" klucīšu spēļu zona, galda spēļu zona. Plānots izveidot arī liela apjoma rotaļu iekārtas ar augstumu līdz pat sešiem metriem un citas aizraujošas un atraktīvas rotaļu iekārtas bērniem.

Savukārt būvniecības otrajā kārtā notiks ostas mehānisko darbnīcu restaurācija, paredzot tajā Ventspils muzeja ekspozīciju funkciju, kurā tiks eksponēti esošie vēsturiskie Ostas darbnīcu darbagaldi un papildus tematikas, veicinot izglītojošu programmu par to, kā šīs darbnīcas tika izmantotas 19.gadsimta beigās. Visas ēkas būs savstarpēji sasaistītas ar kopējo platību aptuveni 3000 kvadrātmetru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)