Banner 980x90

Ventspilī izveidots rāciju tīkls operatīvo dienestu saziņai

Ventspils, 28.jūn., LETA. Ventspilī izveidots rāciju tīkls, ko izmantos pludmales glābšanas dienests un pašvaldības policija gan individuāli, gan saziņai ar valsts dienestiem, aģentūru LETA informēja Ventspils Digitālā centra pārstāve Žanete Mertena.

Rāciju tīkls nodrošinās Ventspils Pašvaldības policijas sadarbību radiosakaru līmenī arī ar valsts dienestiem - Valsts policiju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu dažādos pasākumos un ārkārtas situācijās.

Eiropas Savienības standartam atbilstošs rāciju tīkls izveidots, īstenojot projektu "Koordinācijas attīstība un kapacitātes palielināšana glābējiem Baltijas jūras piekrastē". Tīkla darbību nodrošina jaunizveidotā bāzes stacija tirdzniecības namā "Andrejnams" Andreja ielā 7/9. Uz tirdzniecības nama jumta uzstādīts komutācijas mezgls, kas sastāv no bāzes stacijas aparatūras un antenām. Izstrādātā sistēma ir ilgtspējīga - to iespējams attīstīt gan ģeogrāfiski, palielinot bāzes staciju skaitu un attiecīgi palielinot teritoriju, gan sistēmai iespējams palielināt kapacitāti, izmantojot papildus kanālus un frekvences. Modernā ciparu sistēma sniedz iespēju dažādiem operatīvajiem dienestiem darboties ar sistēmu gan individuāli katram savā frekvencē, gan ārkārtas situācijā centralizēti, skaidroja Mertena.

Projektā iegādātas arī sešas portatīvās rācijas Ventspils pludmales glābšanas dienestam un sešas mobilās rācijas, ar kurām aprīkotas Ventspils Pašvaldības policijas mašīnas, kā arī viena stacionārā rācija, kas atradīsies Ventspils Pašvaldības policijas dežūrdaļā.

Rācijas darbojas ar ciparu radiosakaru tehnoloģiju "TETRA", kas ir Eiropā vispārpieņemta radiosakaru sistēma. Tās formāts nodrošina ļoti labu balss kvalitāti un papildus funkcijas darba ērtībai, reakcijas laika samazināšanai, darba drošībai un pārraides konfidencialitātes nodrošināšanai. Jaunais rāciju tīkls nodrošinās drošu balss pārraidi, izmantojot šifrēšanu.

Projektu "Koordinācijas attīstība un kapacitātes palielināšana glābējiem Baltijas jūras piekrastē" realizēja Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar Latvijas un Lietuvas ugunsdzēsības un glābšanas dienestiem, kā arī Liepājas, Pāvilostas un Neringas pašvaldībām.

Projekta galvenie mērķi ir palielināt Latvijas un Lietuvas glābēju kapacitāti un paaugstināt ventspilnieku un pilsētas viesu drošību gan ūdenī, gan pludmalē, kā arī vajadzības gadījumos nodrošināt operatīvu saziņu un koordinētu glābšanas pasākumu veikšanu starpvalstu līmenī.

Projekta kopējais finansējums ir 589 337 eiro, bet Ventspils pilsētas pašvaldības budžets šajā projektā veido 171 609 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)