Banner 980x90

Ventspilī jau sākta pilsētas izrotāšana Ziemassvētkiem

Ventspils, 27.okt., LETA. Ventspilī jau sākta pilsētas izrotāšana Ziemassvētkiem, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" pārstāve Dace Kalsere.

Ziemassvētku noformējums pilsētā parasti tiek veidots gan no iepriekšējo gadu svētku dekorējumiem, gan no jauniem materiāliem.

Pilsētas koku dekorējums tiks veidots līdzīgi kā iepriekšējā gadā, vairākos kokos izmantojot ne tikai parastās spuldzīšu virtenes, bet uzstādot arī dekorus krītošu lāsteku formā, kas paredzēti Kuldīgas un Lauku ielu krustojumā, Raiņa ielā un Pārventas centrā. Pilsētas kokos tiks izvietotas ap 3000 gaismiņu virtenes kopumā 36 kilometru garumā.

Pilsētu rotās arī svētku dekorējumi apgaismes stabos, bet jauni dekori eņģeļu formās tiks uzstādīti 26 apgaismojuma stabos Talsu ielā. Svētku noformējumu papildinās izgaismoti objekti parkos, skvēros un ielu krustojumos. Tilta apļos abos Ventas krastos šogad būs jaunas dekorācijas, tāpat jauns noformējums tiks piešķirts Laikrakstu alejai. Jauns papildinājums būs arī noformējumam Inženieru ielā pie Ventspils Augstskolas.

Jau ierasta Ventspils Ziemassvētku noformējuma sastāvdaļa ir austrumu zodiaka simbolu figūras. Saskaņā ar Ķīniešu horoskopu nākamais ir suņa gads - tam atbilstošs izgaismots vides objekts tiks izgatavots un uzstādīts Lielajā laukumā.

Ziemassvētku eglītes tiks izvietotas septiņās pilsētas vietās - Rātslaukumā, Lielajā laukumā, Tirgus laukumā, brīvostas teritorijā, Bērnu pilsētiņā, Pārventas bērnu parkā "Fantāzija" un Pārventas centrā.

Ziemassvētku dekorācijas būs redzamas gan iebraucot pilsētā no Kuldīgas un Rīgas puses - pie stendiem "Sveicināti Ventspilī" tiks uzstādīts sniegpārsliņu dekorējumus.

Pakāpeniski svētku noformējuma darbus plānots pabeigt līdz 25.novembrim, kad Rātslaukumā paredzēta Ventspils galvenās svētku egles svinīgā iedegšana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)