Banner 980x90

Ventspilī koncertēs Gregs Hainzs

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Sestdien, 30.janvārī plkst.19 Ventspils teātra nama "Jūras vārti" Jaunajā zālē notiks britu pianista un komponista Grega Hainza koncerts, aģentūru LETA informēja SIA "Kurzemes filharmonija" pārstāve Antra Lācberga.

Gaidot nesen Ventspilī aizvadītā taustiņmūzikas festivāla "Takts" turpinājumu, tiek aizsākta jauna atsevišķu koncertu sērija "Uztakts". Tās laikā šogad Ventspilī gaidāmi vairāki starptautiski atzītu, dažādiem taustiņinstrumentiem radītas vai adaptētas mūzikas autoru un interpretu koncerti. Pirmais no tiem ir Hainza koncerts.

Hainzs ir jaunās paaudzes pianists un komponists no Lielbritānijas, kurš pēdējos gadus pavadījis Vācijas galvaspilsētā Berlīnē. Mūziķis jau agrā bērnībā izrādījis interesi par klavierspēli un šī instrumenta iespējamo draudzību ar elektroniskām ierīcēm, bet vēlāk apguvis arī čella spēli. Viņu var ierindot līdzās tādiem savas paaudzes domubiedriem kā Nils Frāms, Oulavūrs Arnaldss, Pīters Broderiks un citiem - ne tikai tāpēc, ka Hainzu ar viņiem vieno radošas sadarbības saites un līdzīga muzikālā domāšana, bet arī tāpēc, ka, līdzīgi pārējiem, arī viņš iesaistās dažādos blakusprojektos, rakstot mūziku video darbiem un deju uzvedumiem.

Par Hainza izdevniecību kļuvusi vācu "Denovali Records", ar kuras gādību dienasgaismu ieraudzījis gan viņa pēdējais studijas albums "Where We Were", gan pārizdoti iepriekšējie trīs albumi vienotā trīs kompaktdisku un piecu vinila plašu sējumā. Hainzs turpina darbu pie jauna materiāla, kā arī koncertē Eiropā, Ziemeļamerikā un Āzijas valstīs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)