Banner 980x90

Ventspilī koncertzāli "Latvija" atklās 25.jūlijā

Rīga, 27.maijs, LETA. 25.jūlijā Ventspilī svinīgi atklās jauno akustisko koncertzāli "Latvija", tādejādi atzīmējot 100.gadadienu kopš Ventspilī "de facto" tika nodibināta neatkarīga Latvija, aģentūru LETA informēja SIA "Kurzemes filharmonija" mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga.

"Mūsu sapņu pilī, kas tapusi, prasmīgi pārvarot dažādus ārējos šķēršļus, vienoti darbosies koncertzāle "Latvija", Ventspils mūzikas vidusskola, Bērnu mūzikas skola un Mūzikas bibliotēka. Dažādu kultūras izpausmju sinerģija, kā arī īpašā ēkas struktūra, rada nepieciešamos priekšnosacījumus plašam kultūras aktivitāšu piedāvājumam. Ikviens no šiem elementiem veidos koncertzāles "Latvija" unikalitāti un rādīs brīnišķīgu piemēru Latvijai un pasaulei par ventspilnieku un Ventspils atbalstītāju varējumu 21.gadsimtā," atklāj Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Jaunās ēkas Lielajā zālē, kur paredzētas 600 skatītāju vietas, atradīsies arī koncertzāles lepnums - divi pasaules līmenī unikāli mūzikas instrumenti. Pirmais no tiem ir manuālās akustiskās koncertērģeles, kas tapušas uzņēmumā "Johannes Klais Orgelbau GmbH & Co. KG" Vācijā.

Savukārt otrais ir pašlaik pasaulē lielākās vertikālās koncertklavieres, kas izgatavotas latviešu izcelsmes klavierbūves meistara Dāvida Kļaviņa uzņēmumā "Klavins Piano Manufaktura Kft" Ungārijā. Lai nodrošinātu teicamu skaņas kvalitāti, akustiskās pārbaudes koncertzālē "Latvija" veikuši speciālisti no Vācijas, kas snieguši izcilu profesionālo atzinumu.

Jau ziņots, ka ēkā iebūvētas 13 dažādas energoefektivitāti paaugstinošas tehnoloģijas, kuru darbību nodrošina gan ilgtspējīgas būvniecības, gan videi draudzīgu un ilgmūžīgu materiālu pielietojums. Koncertzāles projekta autors ir vācu arhitekta Deivida Kuka birojs "Haascookzemmrich Studio 2050". Būvniecības darbi tika uzsākti 2017.gada februārī un pašlaik tuvojas noslēgumam.

Būvdarbus veic apvienība "Merks - Ostas celtnieks", kas uzvarēja iepirkuma konkursā ar piedāvāto līgumcenu 25 630 451 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Ieskaitot PVN 21% apmērā, ēkas būvniecība kopumā izmaksās aptuveni 31 miljonu eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)