Banner 980x90

Ventspilī Latvijas svētkos izskanēs Latvijas Radio kora koncertuzvedums

Publicitātes foto
Publicitātes foto
4.maijā, Latvijas Republikas neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienā plkst.16.00 teātra namā "Jūras vārti" ar koncertuzvedumu "Tas vārds. Daugava" viesosies Latvijas Radio koris diriģenta Kaspara Putniņa vadībā.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja SIA "Kurzemes filharmonija" Mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga, koncerts "Tas vārds. Daugava" ir veidots kā uzvedums, kur pretstata spogulī viens otrā vērsies ne tikai Raiņa vīrišķais un Aspazijas sievišķais, bet harmonisku līdzsvaru meklēs arī kolektīvais un individuālais, abu dižgaru dzejas rindu paplašinājumu rodot mūzikā. Starp viņiem plūst tautas likteņupe Daugava, kas ir divu lielo personību satikšanās vai nesatikšanās simbols. Tas ir stāsts par divām pasaulēm – viņš un viņa, masa un indivīds, brīvība un vara, sapņi un realitāte … Koncertuzvedumā Sigvards Kļava vēlas atstāt pietiekami daudz telpas arī klausītājiem, lai katrs pats sev atbild uz dzejā un mūzikā uzdotajiem jautājumiem.

Satikšanās notiek arī starp diviem muzikāli atšķirīgiem mūsdienu komponistiem. Mārtiņa Brauna leģendārā mūzika Raiņa "Daugavai" koncertā salīs kopā ar Jāņa Lūsēna dziesmām ar Aspazijas vārdiem. Abu komponistu klātbūtne vēl lielākā mērā piešķir izpildījumam gan dramatismu, gan emocionālo spriedzi.

Uzveduma režiju kārtojusi jaunā māksliniece Paula Pļavniece, bet abu literatūras dižgaru dzejas nianses līdz ar Radio kori skaņās iezīmēs solisti Ieva Parša un Jānis Kurševs. Un vidū, starp abām šīm pasaulēm jau esam mēs paši, cilvēki – kaislību plosīti, dvēseles šaubu mākti, tomēr ar senču sirdsbalsi un gudrību katrā šūnā. Muzikālā iestudējuma idejas autors un vadītājs, diriģents Sigvards Kļava sarūpējis arī kādu skaniski ambientu pārsteigumu, kas pavisam nedaudz iegaismos kosmosa skaņu pasaules neizzinātās dzīles.

Koncertā muzicēs Latvijas Radio koris, Ieva Parša (mecosoprāns), Jānis Kurševs (tenors), Mārtiņš Brauns (taustiņinstrumenti), Jānis Lūsēns (taustiņinstrumenti, basģitāra), Jekaterina Suvorova (arfa), Marita Karpa (akordeons), Kristaps Karps (sitaminstrumenti).

Programmā: Mārtiņš Brauns "Daugava" un Jānis Lūsēns "Tas vārds."

Ieeja bez maksas. Ieejas kartes – t/n "Jūras vārti" un Ventspils Kultūras centra kasēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)