Banner 980x90

Ventspilī norisinājās olimpiāde "Tik vai... Cik?"

Trešdien, 10.aprīlī, Ventspils 6.vidusskolā norisinājās matemātikas olimpiāde 4.klašu audzēkņiem, kurā piedalījās 11 audzēkņi no četrām Ventspils skolām, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja pašvaldībā.

Latvijas Universitātes sagatavotos uzdevumus pildīja skolēni no Ventspils 6.vidusskolas, 3.vidusskolas, Centra sākumskolas un 1.pamatskolas. Ceturtās klases skolēniem bija jārisina dažādi nestandarta matemātikas uzdevumi, kuru atrisināšanai galvu palauzītu arī ne viens vien pieaugušais.

Olimpiāde ir sadalīta četrās kārtās, kur pirmās trīs kārtas notika skolas līmenī, taču ceturtā kārta tiek rīkota novadu centros un tās rezultāti skatīti kopvērtējumā no visām dalībskolām Latvijā. 4.kārtā bija iekļuvuši 14 Ventspils skolēni, no kuriem olimpiādē piedalījās 11.

Konkursā Ventspils jaunieši piedalās jau vairākus gadus. Īpaši veiksmīgs ir bijis pagājušais gads, kad Ventspils 6.vidusskolas skolniece Terēza Raikstiņa šai olimpiādē ieguva augsto 3. vietu. Matemātikas skolotāji cer, ka arī šogad viņu audzēkņiem būs labi rezultāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)