Banner 980x90

Ventspilī norisinājās skolēnu konkurss "Burtošanas ABC"

Pirmdien, 8.aprīlī. Ventspils Jaunrades namā bija sanākuši 5. un 6. klašu skolēni, kuriem bija jāpilda dažādi ar latviešu valodu saistīti uzdevumi, kuru laikā tika pārbaudītas katras komandas zināšanas, pilsētas ifnormācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils pilsētas pašvaldības Izglītības pārvaldē.

Jauniešu kluba "Knaģis" organizētajā konkursā skolēniem tika stāstīta pasaka, kuras laikā bērniem bija jāpilda dažādi uzdevumi, piemēram, laikā jāizburto vārdi, jāskaidro sakāmvārdu nozīme, jāmeklē vārdi burtu režģī, jāpasaka vārds no otras puses kā arī daudzi citi uzdevumi.

Lai gan katra komanda parādīja labas zināšanas valodas pamatos, konkursā tika noteiktas pirmās trīs vietas, kuru komandu pārstāvji ieguva vērtīgas piemiņas balvas no Ventspils Jaunrades nama.

3.vietu izcīnīja Ventspils 3.vidusskola, kurai sekoja Ventspils 2.pamatskola ar iegūto 2.vietu, savukārt izrādījās, ka labākie burtotāji un valodas zinātāji nāk no Ventspils 6.vidusskolas.

Konkurss skolēniem parādīja daudz dažādus veidus, kā interesanti un atraktīvi mācīties latviešu valodu un pārbaudīt savas zināšanas, sacenšoties ar vienaudžiem no citām skolām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)