Banner 980x90

Ventspilī norisināsies Latvijas siltumuzņēmumu asociācijas padomes sēde

Rīga, 17.aug., LETA. Šodien Ventspilī tiks aizvadīta Latvijas siltumuzņēmumu asociācijas (LSUA) padomes sēde, lai pārrunātu dažādus būtiskus jautājums, kas skar centralizētās siltumapgādes uzņēmumus Latvijā, aģentūru LETA informēja SIA "Ventspils siltums" valdes priekšsēdētājs Arnis Uzaris.

Par sanāksmes vietu izvēlēta Ventspils, jo asociācijas biedri vēlas iepazīties ar paveikto Ventspils pilsētas siltumapgādes sistēmas sakārtošanā un modernizācijā, kā arī jaunajiem investīciju projektiem, kuru īstenošanai saņemts līdzfinansējums no Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļiem.

Uzņēmuma "Ventspils siltums" valdes priekšsēdētājs klātesošos informēs gan par īstenotajiem pilsētas siltumapgādes pilnveides pasākumiem, tostarp energoresursu diversificēšanu, izvēloties siltumenerģijas ražošanu no vietējās atjaunojamās izejvielas - koksnes šķeldas, kā arī pastāstīs par nozīmīgākajiem siltumapgādes sistēmas attīstības projektiem, tostarp esošo siltumtrašu rekonstrukciju, jaunu siltumtīklu būvniecību un dūmgāzu kondensatora būvniecību Pārventas katlumājā.

Tāpat LSUA biedri tiks iepazīstināti ar plānoto NAIK reģenerācijas iekārtas projektu, kas perspektīvā paredz risināt gan atkritumu apsaimniekošanas problēmu, gan attīstīt centralizētās siltumapgādes sistēmu Ventspilī.

Sēdes otrajā daļā LSUA biedri pārrunās nozares un normatīvo regulējumu aktualitātes, bet noslēgumā dosies nelielā ekskursijā pa pilsētu, lai apskatītu infrastruktūras objektus.

Latvijas siltumuzņēmumu asociācija (LSUA) ir sabiedriska profesionāla organizācija, kas apvieno centralizētās siltumapgādes uzņēmumus, siltumiekārtu un aprīkojuma ražotājus, piegādātājus, kā arī atsevišķus individuālos biedrus - enerģētikas ekspertus, lai visas Latvijas sabiedrības interesēs veiktu mērķtiecīgu darbību: siltumapgādes un aukstumapgādes uzlabošanu un koģenerācijas attīstīšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)