Banner 980x90

Ventspilī noskaidroti nometnes "Zaļā nakts" uzvarētāji

Nedēļas nogalē Ventspils 3.vidusskolā tika noskaidroti Latvijas Zaļā punkta vides izglītības nometnes "Zaļā nakts" uzvarētāji. Sīvā 20 komandu konkurencē trešo vietu ieguva Ķekavas vidusskolas komanda, otro vietu – Pāvilostas vidusskolas komanda, bet pirmo vietu un ceļazīmi ekskursijai 250 latu vērtībā no AS "Latvijas Gāze" izcīnīja Grobiņas ģimnāzijas komanda kapteines Kristīnes Treibahas vadībā.

Nometnē jaunieši zinošu speciālistu virsvadībā tika apmācīti piecās darbnīcās: "Pētnieciskā vides žurnālistika Latvijā" (vadītājs – žurnālists Gundars Rēders); "Kā samazināt atkritumu daudzumu?

Risinājumi šodienai un nākotnei" (vadītāja - Latvijas Zaļā punkta mārketinga projektu vadītāja Rita Bubina; "Ekodzīve" (vadītāja – žurnāla "Vides Vēstis" galvenā redaktore Anitra Tooma); "Āra dzīve.

Izdzīvošana. Komunikācija" (vadītājs – āra dzīves apmācību centra "Pelēkais vilks" instruktors Nils Klints); "Dabasgāze – sākums labai enerģijai" (vadītājs – a/s Latvijas gāze Mācību centra instruktors Kaspars Šampiņš).

Pēc apmācībām visi nometnes dalībnieki piedalījās aizraujošās sacensībās – zināšanu pārbaudē, kur kopā ar savu komandu meklēja atbildes, sprieda, domāja, atcerējās darbnīcās un skolā iemācīto. Katra komanda pildīja dažādus lektoru sagatavotus uzdevumus, kā arī atbildēja uz āķīgiem jautājumiem par vidi.

Projekts "Zaļā nakts" ne vien izglīto, bet arī veicina jauniešu interesi par procesiem dabā Latvijā un pasaulē, kā arī rosina saturīgi pavadīt brīvo laiku, izzinot sevi, sabiedrību un apkārtējo vidi.

Nometnes dalībnieki apgalvo, ka ir aizraujoši vienas nakts laikā uzzināt tik daudz interesantas informācijas par vides lietām un iegūt jaunus draugus.

Šī mācību gada noslēdzošā nometne "ZAĻĀ NAKTS" notiks 15.aprīlī Jēkabpilī.

Šī gada vērienīgākais Latvijas Zaļā punkta vides izglītības projekts "Zaļā nakts" tapis sadarbībā ar AS "Latvijas Gāze", projektu atbalsta nacionālais e-dienests INBOX.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)