Banner 980x90

Ventspilī notiks putnu būrīšu izgatavošanas talka

Svētdien, 29.martā, plkst.12 Ventspils Bērnu pilsētiņā notiks ikgadējā putnu būrīšu izgatavošanas talka, aģentūru LETA informēja Ventspils pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Pētersone.

Talkā piedalīsies arī Ventspils pilsētas domes amatpersonas. Bērnu pilsētiņā pie skatuves būs uzstādīti galdi un sagādāti nepieciešamie materiāli - dažāda platuma dēļi un instrumenti.

Talkā plānots izgatavot vairākus desmitus putnu būrīšu. Daži no tiem tiks piestiprināti pie kokiem turpat Bērnu pilsētiņā, bet pārējos vēlāk uzstādīs pilsētas parkos un mežos.

Pasākumā īpaši aicināti piedalīties mazie ventspilnieki, plānotas dažādas jautras aktivitātes bērniem kopā ar svētku vadītājiem - zaķi un vilku no animācijas filmas "Nu, pagaidi!". Būs rotaļas, dejas, muzikāli priekšnesumi, kā arī būrīšu izgatavošanas meistaru pamācības pareizai būrīšu izgatavošanai un uzstādīšanai.

Putnu būrīšus pilsētā pārsvarā apdzīvo tās putnu sugas, kas apkaro dažādus koku kaitēkļus, kas grauž koku lapas un bojā koku. Tie ir mazie dziedātājputniņi - strazdi, zīlītes, mušķērāji, zvirbuļi un bezdelīgas -, kuriem pilsētā trūkst dabisko ligzdošanas vietu - koku dobumu. Pareizi izgatavots un uzstādīts putnu būrītis kalpos vairākus gadus un būs vērtīgs devums dabai, atzina "Komunālās pārvaldes" pārstāve.

Ventspilī šopavasar notiks arī koku stādīšanas talka, kas plānota 18.aprīlī Kustes dambī. Pašvaldība nodrošinās arī atkritumu konteinerus un talkas maisus Lielās talkas laikā 25.aprīlī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)