Banner 980x90

Ventspilī par 11% pieaugs maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu

Ventspils, 12.dec., LETA. Ventspilī no 2018.gada 1.februāra par 11% pieaugs maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kalsere.

Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksas pieaugums saistīts ar izmaiņām Atkritumu apsaimniekošanas likumā, kas nosaka jaunu atkritumu apglabāšanas tarifa aprēķina kārtību, un Dabas resursu nodokļa likumā.

Kopumā atkritumu apsaimniekošanas maksa Ventspilī pieaugs par 11% un būs 10,85 eiro par kubikmetru līdzšinējo 9,78 eiro vietā.

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājiem par vienu personu mēnesī būs jāmaksā atkritumu apsaimniekošanas maksa 1,54 eiro apmērā, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Individuālo māju iedzīvotājiem un juridiskām personām par viena 240 litru konteinera izvešanu turpmāk būs jāmaksā 3,15 eiro, ieskaitot PVN.

"Pateicoties tieši mērķtiecīgām un ekonomiski pamatotām investīcijām atkritumu apsaimniekošanas infrastruktūras modernizēšanā un attīstībā, maksa, neskatoties uz pieaugumu, arī turpmāk būs viena no zemākajām Latvijā," sacīja Kalsere.

Ventspilī maksa par atkritumu apsaimniekošanu nav mainījusies kopš 2013.gada. Maksu nācās pārskatīt saistībā ar grozījumiem Atkritumu apsaimniekošanas likumā un strauji pieaugošo dabas resursu nodokļa likmi, piebilda Kalsere.

"Aicinām iedzīvotājus izvērtēt savu ieradumu maiņu un sākt šķirot atkritumus, kā rezultātā varētu samazināties ikviena klienta izdevumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu," turpināja Kalsere.

Jau ziņots, ka šī gada 1.oktobrī Ventspils reģiona sadzīves atkritumu poligonā "Pentuļi" kopējais tarifs par nešķirotu sadzīves atkritumu apglabāšanu pieauga par 36%.

Ņemot vērā izmaiņas Dabas resursu nodokļa likumā, kas nosaka, ka no 2018.gada janvāra likme pieaugs no 25 līdz 35 eiro par tonnu, kā arī izmaiņas Atkritumu apsaimniekošanas likumā, kas nosaka arī izmaiņas maksas aprēķināšanas kārtībā, "Ventspils labiekārtošanas kombināts" ir spiests pārskatīt arī maksu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, iepriekš skaidroja uzņēmumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)