Banner 980x90

Ventspilī par 328 915 eiro atjaunos novecojušos siltumtrašu posmus

Ventspils, 29.marts, LETA. Ventspilī par 328 915 eiro plānots atjaunot novecojošos siltumtrašu posmus vairāk nekā pus kilometra garumā, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA "Ventspils siltums" pārstāve Daiga Altenburga.

Novecojoušo siltumtrašu posmu atjaunošana tiks veikta, lai paaugstinātu Ventspils siltumapgādes sistēmas efektivitāti. Lai arī Ventspilī esošās siltuma pārvades trases vairāk nekā 45 kilometru garumā jau ir rekonstruētas, tomēr vēl ir daži tehniski un morāli novecojuši siltumtrašu posmi, kas būvēti laika posmā no 1969. līdz 1988.gadam. Tā kā šajos siltumtrašu posmos ir lielāki siltuma zudumi un ūdens noplūdes, pastāv arī avāriju risks.

Plānots veikt sešu siltumtīklu posmu rekonstrukciju 525 metru garumā, nomainot esošos cauruļvadus ar rūpnieciski izolētām caurulēm, kā rezultātā paaugstināsies siltumenerģijas pārvades efektivitāte un samazināsies siltumenerģijas zudumi.

Kā akcentēja Alteburga, realizējot šo projektu, Ventspils siltumtīkli būs pilnībā rekonstruēti ar rūpnieciski izolētām caurulēm, kas aprīkotas arī ar avārijas signalizāciju, lai ātri un nekļūdīgi noteiktu bojājuma vietu.

Siltumtrašu rekonstrukcijas projekta plānotās izmaksas ir 328 915 eiro, tostarp paredzēts Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums 97 313 eiro apmērā.

Projektu plānots realizēt pusotra gada laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)