Banner 980x90

Ventspilī par 80 000 eiro izstrādās jaunus IKT risinājumus

Ventspils, 21.jūn., LETA. Ventspils informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) projektu finansēšanas konkursa otrajā kārtā atbalstīta četru jaunu IKT risinājumu izstrāde, kas izmaksās kopumā 79 793 eiro, aģentūru LETA informēja Ventspils Digitālā centra pārstāve Kristīne Bergmane.

Kopumā IKT pilotprojektu programmas konkursa otrajai kārtai bija pieteikušies seši uzņēmumi, no kuriem atbalstu turpmākai virzībai saņēma četri pretendenti.

SIA "Mazzy" izstrādās produktu individuālai energoresursu patēriņa uzskaitei, sadalei un daudzīvokļu māju vides kvalitātes monitoringam. Gatavais produkts dos iespēju iedzīvotājiem tiešsaistē redzēt, cik daudz enerģijas patērē viņu māja.

SIA "TestDevLab" izstrādās Ventspils pilsētas sabiedriskā transporta aplikāciju, kas nodrošinās pilsētas iedzīvotājus un viesus ar informāciju par pilsētas publiskā transporta maršrutiem un publiskā transporta laika grafikiem.

SIA "VN Universe" izstrādās produktu gaisa kvalitātes noteikšanai. Risinājums paredz no mērītāju, radio sensoru un speciālas programmatūras izmantošanu, kas nodrošinās iespēju tiešsaistē sekot līdzi gaisa kvalitātei Ventspils pilsētā un brīvostā.

SIA "ĢeoDati" izveidos ģeotelpisko datu glabāšanas vietu internetā, kurā papildus tradicionālajiem kartogrāfiskajiem datiem būtu pieejami arī ar aerofoto uzņēmumiem iegūtā informācija. Šāda informācija būs noderīga mērniecības darbu veicējiem, pašvaldībām, to iestādēm un kapitālsabiedrībām, brīvostas pārvaldēm, būvniekiem, lauksaimniekiem, apdrošinātājiem u.c.

Visu četru ideju autori saņems maksimālo Ventspils pašvaldības atbalstu 80% apmērā no projekta kopējām izmaksām. Plānots, ka jūlija sākumā tiks parakstīti līgumi ar uzņēmumiem, un tūlīt pēc tam sāksies darbs pie projektu realizēšanas.

Ventspils IKT pilotprojektu programma tiek realizēta saskaņā ar Ventspils IKT nozares attīstības stratēģiju un rīcības plānu 2014.-2020.gadam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)