Banner 980x90

Ventspilī restaurēts piemineklis Jūrniekiem un zvejniekiem

Rīga, 6.jūl., LETA. Ventspilī restaurēts piemineklis Jūrniekiem un zvejniekiem, informēja pašvaldības "Komunālās pārvaldes" sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Zute.

Restaurācijas pamatuzdevums bija atjaunot pieminekļa vizuālo un tehnisko stāvokli, kā arī novērst turpmāku bojājumu veidošanos. Tika veikta granīta virsmas attīrīšana, bojāto šuvju nomaiņa, zudušo un bojāto akmens daļu pieveidošana un protezēšana, atsevišķu būvelementu nostiprināšana un deformāciju izlabošana, akmens virsmu apstrāde ar hidrofobu aizsargpārklājumu un metāla daļu konservāciju.

Restaurācijas būvdarbus veica SIA "Tikem". Kopējās restaurācijas izmaksas ir 12 400 eiro.

14.jūlijā plkst.11 Jūras svētkos Ostas rietumu galā pie pieminekļa tradicionāli notiek piemiņas ceremonija un tiek nolikti ziedi. Šī pasākuma laikā vienlaikus būs pieminekļa restaurācijas darbu atklāšana.

Ostas ielas rietumu gala piemiņas vieta veltīta visiem jūrniekiem un zvejniekiem, kuru atdusas vieta ir jūras dzelme. Laukakmeņu kompozīcija tika uzstādīta 1938.gadā, pieminekļa idejas autors ir Ventspils ostas kapteinis Vilis Ābelnieks. Šis piemineklis tiek uzskatīts par vecāko pieminekli Ventspilī.

Pieminekļa centrā atrodas trīs metrus augsts laukakmens, kurā iestrādāta pulēta granīta plāksne ar tekstu "Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru kaps - jūras dzelmē". Pieminekļa ansamblis risināts centrālā apļveida kompozīcijā ar vienu galveno uzeju piemiņas rituāliem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)