Banner 980x90

Ventspilī sāks demonstrēt Pakalniņas filmu "Ausma"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

No 24.novembra Rīgā, Jēkabpilī, Cēsīs, Talsos, Valmierā, Ventspilī un citur Latvijā būs iespējams noskatīties režisores Lailas Pakalniņas jaunāko spēlfilmu "Ausma", aģentūru LETA informēja "Rīgas namu" Pasākumu centru pārvaldes projektu, pasākumu nodrošināšanas vadītāja Aiga Millere.

Spēlfilma "Ausma" ir starptautisks Latvijas, Polijas un Igaunijas kopražojums.

"Ausma" ir melnbalts stāsts par vērtībās apjukušu pasauli nesenā pagātnē, padomju laikā, kad ideoloģijas principu vārdā pieaugušie un arī bērni zaudēja orientierus. Padomju laikā populārs bija stāsts par mazo pionieri Pavļiku Morozovu - viņš nodeva čekai savu tēvu, kurš nebija apmierināts ar padomju varas rīkošanos, un Pavļiku par to nogalināja paša ģimene. Morozova rīcība padomju propagandai kalpoja kā neapšaubāms paraugs jebkuram padomju pilsonim - kļūt par ziņotāju, lai ko tas maksātu. Pakalniņas filmā, 75 gadus pēc Morozova, mazais zēns nosaukts par Jāni un dzīvo padomju laika Latvijā, kolhozā "Ausma". Viņa tēvs ir padomju varas ienaidnieks un plāno sazvērestību, dēls nodod tēvu, un tēvs viņam atriebjas.

Filmas "Ausma" scenārija autore un režisore ir Pakalniņa, operators - Vojcehs Starons no Polijas, mākslinieks - Jurģis Krāsons, skaņu režisors - Anrijs Krenbergs, montāžas režisors un līdzproducents - Kaspars Kallass no Igaunijas, bet galvenajās lomās būs redzami Antons Georgs Grauds, Vilis Daudziņš, Viktors Zborovskis no Polijas, Andris Keišs, Liena Šmukste un citi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)