Banner 980x90

Ventspilī sāks izsūknēt dūņas no Vidumupītes gultnes

Ventspils, 13.nov., LETA. Šonedēļ Ventspilī plānots sākt dūņu izsūknēšanu no Vidumupītes gultnes, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kalsere.

Īstenojot plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu novēršanas pasākumus Ventspilī, pašlaik norit Vidumupītes attīrīšanas un krasta pārbūves pirmās kārtas darbi – tiek pļauti meldri un uzstādīta trīs kilometrus gara dūņu sūknēšanas cauruļvadu sistēma, pa kuru izsūknētās dūņas tiks novadītas uz 1000 kubikmetru tilpuma kompostēšanas maisiem Jēkaba ielā. Vidumupītes gultnes dūņas pēc divu gadu kompostēšanas tiks izmantotas kā mēslojums pilsētas apstādījumiem.

Šonedēļ tiks veikti sūknēšanas sistēmas iekārtas izmēģinājuma darbi Vidumupītes daļā, kas atrodas iepretim tirdzniecības centram "Tobago". Aktīvi sūknēšanas darbi tiks sākti nākamās nedēļas sākumā. Lai darbi noritētu pēc iespējas raitāk, tie tiks veikti arī naktīs, tādēļ klusajās stundās iespējams neliels sūknēšanas tehnikas radīts troksnis.

Dūņu sūknēšanas metode ir pielāgota, lai maksimāli novērstu nepatīkamo aromātu izplatību, piebilda Kalsere. Tā kā pagaidām vēl nav iespējams plānot nevēlamo aromātu izplatību daudzumu, iedzīvotājiem sūknēšanas laikā jārēķinās, ka gultnes attīrīšanas vietās gaisā tomēr iespējama nepatīkama aromāta izplatīšanās, tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti savus pastaigu maršrutus neizvēlēties gar Vidumupītes krastu.

Vidumupītes nogāžu un gultnes pārbūves laikā paredzēts attīrīt un pārbūvēt Vidumupītes posmu no ietekas Ventā līdz Brīvības ielai, stiprinot ar fašinām un velēnām, bet posmu no Brīvības ielas līdz Renķa dārzam, kur blakus atrodas grantēts gājēju celiņš, paredzēts pārbūvēt slēgtajā kolektorā un izveidot pārplūdi uz Renķa dārzam pieguļošo dīķi. Pārējo Vidumupītes posmu līdz Durbes ielai paredzēts stiprināt ar fašinām un velēnām.

Šos darbus par 680 138 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) veic SIA "Baltijas jūras ģeoloģijas centrs".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)