Banner 980x90

Ventspilī sāksies Kamermūzikas dienas

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
No otrdienas, 31.maija, līdz 5.jūnijam Ventspilī notiks Kamermūzikas dienas, aģentūru LETA iepriekš informēja Ventspils Mūzikas vidusskolas projektu vadītājs Aldars Šagžijevs.

Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar Parīzē studējošo jauno vijolnieci Magdalēnu Geku organizēs četru koncertu sēriju un meistarklases, piesaistot Rietumeiropā strādājošos latviešu mūziķus un Helsinku Sibeliusa Mūzikas akadēmijas vijoļspēles pasniedzēju Minnu Pensolu.

"Piedaloties līdzīgos festivālos - meistarklasēs Francijā, Dānijā un Somijā -, sapratu, ka nekas neiedvesmo tik ļoti jauno mūziķi tālākai attīstībai kā kamermūzikas spēlēšana kopā ar pieredzējušiem, izciliem mūziķiem. Ļoti priecājos, ka šāds festivāls - meistarklases - notiks arī Latvijā un ka mēs, jaunie mūziķi, varēsim spēlēt kopā ar izcilo somu vijolnieci Minnu Pensolu," atzina Geka.

Kā uzsver festivāla organizatori, Ventspils Kamermūzikas dienas dod iespēju uzaicināt uz Latviju ārzemēs strādājošos latviešu profesionālos mūziķus, ļaujot viņiem parādīt ārpus Latvijas gūto pieredzi un dalīties tajā ar Latvijas mūziķiem, mūzikas pedagogiem un plašāku auditoriju.

Festivāla ideja paredz organizēt koncertu sēriju, atskaņojot Kamermūzikas dienu laikā iestudētas programmas, kā arī solo programmu un kameransambļu meistarklases. Festivālā piedalīsies Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi, mācībspēki, pieaicinātie mākslinieki un meistarklašu dalībnieki.

Šodien plkst.19 Pārventas bibliotēkā notiks Kamermūzikas dienu atklāšanas koncerts. Vēl viens koncerts Pārventas bibliotēkā notiks 3.jūnijā plkst.19. Savukārt 4.jūnijā plkst.20 sāksies brīvdabas koncerts Lielajā laukumā - vietā, kur taps jaunā mūzikas skolas ēka. 5.jūnijā plkst.16 paredzēts Kamermūzikas dienu noslēguma koncerts Ventspils Jaunrades namā.

Kamermūzikas dienu repertuārā būs Gustava Mālera, Andra Dzenīša, Pētera Čaikovska, Fēliksa Mendelszona, Pētera Vaska, Žana Sibēliusa un Vona Viljamsa kamermūzika.

Festivāla rīkotāji cer attīstīt šo pasākumu par ikgadēju, plaši atpazīstamu profesionālās mākslas notikumu Ziemeļkurzemē. Īpašu skanējumu šis festivāls saskaņā ar organizatoru plāniem varētu sasniegt 2018.gadā, kad vienlaikus ar Latvijas simtgades notikumiem iecerēts pabeigt Ventspils Mūzikas vidusskolas un akustiskās koncertzāles celtniecību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)