Banner 980x90

Ventspilī sākti koku zāģēšanas un kopšanas darbi

Ventspils, 25.janv., LETA. Ventspilī sākti koku zāģēšanas un kopšanas darbi, aģetūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" pārstāve Dace Kalsere.

Pašlaik aktīvi noris koku vainagu formu veidošana, nokaltušo zaru un koku zāģēšana.

Koku kopšanas darbi pilsētā ik gadu notiek pirmajos gada mēnešos līdz 15.aprīlim, kad iestājas putnu ligzdošanas laiks un visi kopšanas darbi ir jāpārtrauc. Izņēmumi ir stipra vēja laikā nogāztie un nolauztie zari, ko pēc vajadzības izzāģē arī citā laikā, skaidroja Kalsere. Koku kopšanas darbus pēc putnu ligzdošanas laika pilsētā atsāk no 30.jūnija.

Šogad paredzēta zemāko zaru apzāģēšana virs ietvēm, brauktuvēm un veloceliņiem, lai tie netraucētu pilsētas iedzīvotājiem pārvietoties, kā arī tiks veikta koku polardēšana jeb regulāra visu lapu masas nogriešana vienā un tajā pašā vietā, vainagu koriģēšana, formu veidošana, nokaltušo zaru un koku zāģēšana.

Pašvaldībai piederošajās teritorijās koku un zaru zāģēšanas darbus veic SIA "Galantus".

Lielākie koku polardēšanas darbi, kas nepieciešami, lai paildzinātu vecu koku mūžu, šogad paredzēti Sarkanmuižas dambī, Ganību ielas posmā no Lielā prospekta līdz Bērzu ielai, kā arī Vītolu, Piltenes un Kuldīgas ielā. Vainagu veidošana bumbas formā notiks Pionieru un Priežu ielā.

Koku vainagu veidošanas un zemāko zaru apzāģēšanas darbi tiks organizēti Lakstīgalu, Loču ielā, Lidotāju un Dzintaru ielā, Prāmju ielas stāvlaukumā un citur pilsētā.

Visi minētie darbi tiek veikti ar mērķi saglabāt koku dabīgo vainaga formu un panākt lielāku zaļo lapu laukumu. Darbu paveikšana uzlabo pilsētvidi, nodrošinot Ventspili ar veselīgiem, lieliem un stipriem kokiem, skaidroja Kalsere.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)