Banner 980x90

Ventspilī skolēniem no visas Latvijas notiks konkurss par radošu IT izmantojumu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ventspilī šoruden notiks konkurss par radošu pieeju informācijas tehnoloģiju (IT) izmantojumā "Ventspils IT izaicinājums 2016". Konkursā aicināti piedalīties 1.-12.klases skolēni no visas Latvijas, aģentūru LETA informēja Ventspils Digitālā centra pārstāvis Inguss Blaudums.

Konkursa mērķis ir sekmēt skolēnu zināšanu, prasmju, iemaņu un radošuma attīstību, praksē izmantojot dažādas digitālās tehnoloģijas - digitālo foto, video un dažādas datorprogrammas problēmsituāciju risināšanā, komandas darba organizēšanā un izveidoto risinājumu prezentēšanā. Konkursa dalībniekiem būs iespējams izmantot dažādus organizatoru veidotos mācību materiālus nepieciešamo datorprogrammu apguvei un prasmju pilnveidošanai.

Konkursa norise plānota divās kārtās - vispirms paredzēta neklātienes kārta, bet 10.novembrī un 11.novembrī Ventspilī norisināsies konkursa otrā kārta, kurā tiks aicinātas piedalīties desmit labākās komandas no katras klašu grupas. Otrās kārtas dalībniekiem tiks nodrošināta ēdināšana, naktsmītnes, kā arī viss nepieciešamais konkursa veiksmīgai norisei.

Dalībnieki sacentīsies četrās vecuma grupās, aptverot skolēnus no pirmās līdz pat 12.klasei.

Lai pieteiktos konkursam, dalībnieku komandai nepieciešams līdz 12.oktobrim reģistrēties mājaslapā "Ventspilsitizaicinajums.lv", kur atrodama arī papildu informācija par konkursu.

Konkursu organizē Ventspils pilsēta un pašvaldības iestāde "Ventspils Digitālais centrs" sadarbībā ar Ventspils Augstskolu un Ventspils Izglītības pārvaldi.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)