Banner 980x90

Ventspilī studenti un vidusskolēni varēs apgūt ķīniešu valodu un kultūru

Ventspils, 11.sept., LETA. Šogad Ventspils studentiem un vidusskolēniem būs iespēja apgūt ķīniešu valodas pamatus, aģentūru LETA informēja Ventspils Augstskolas (VeA) sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Jēkabsone.

Septembra sākumā VeA ieradusies lektore Pana Linga no Ķīnas. Visu mācību gadu viņa uzturēsies Ventspilī, lai strādātu par ķīniešu valodas lektori, pasniedzot lekcijas gan studentiem, gan Ventspils vidusskolēniem, kā arī konsultējot VeA ārējo sakaru speciālistus par sadarbības jautājumiem ar Ķīnu.

VeA studentiem tiks piedāvāti brīvās izvēles kursi "Ķīniešu valodas pamati" un "Ķīnas sabiedrība, kultūra un tradīcijas". Ķīniešu valodu un kultūru apgūs arī jaunās maģistra studiju programmas "Valodas un kultūrvide" studenti. Sadarbībā ar VeA Mūžizglītības centru ķīniešu valodas apmācība kā izvēles iespēja tiks piedāvāta arī Ventspils vispārizglītojošo skolu 11. un 12.klases skolēniem un Ventspils Tehnikuma audzēkņiem.

VeA ir noslēgts sadarbības līgums ar Latvijas Universitāti (LU) par brīvprātīgā ķīniešu valodas pasniedzēja nodrošināšanu. LU centrs "Konfūcija institūts" ir norīkojis pasniedzēju darbā Ventspilī saskaņā ar Starptautisko brīvprātīgo ķīniešu valodas skolotāju programmu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)