Banner 980x90

Ventspilī tūristi joprojām visvairāk iecienījuši aktīvo atpūtu

Rīga, 17.sept., LETA. Ventspils domes Tūrisma informācijas centra (Ventspils TIC) apkopotā informācija par tūrisma objektu apmeklētību šā gada pirmajā pusgadā liecina, ka pilsētā joprojām vispopulārākā ir aktīvā atpūta, aģentūru LETA informēja Ventspils TIC pārstāve Dace Kalsere.

Ventspils Piedzīvojumu parku pirmajos sešos šā gada mēnešos apmeklējuši teju 112 200 cilvēku, kas ir par 8200 vairāk apmeklētāju nekā pērn, Ūdens Piedzīvojumu parkā brīvo laiku vadījuši 829 600 apmeklētāju.

Kalsere stāstīja, ka, sākoties vasarai, ar lieliskiem laika apstākļiem, Pludmales akvaparkā bija manāms ievērojams apmeklētāju skaita palielinājums - šogad mēneša laikā no jaunās vasaras sezonas atklāšanas ūdens priekus baudījuši teju 3300 atpūtnieku, kas ir par 1300 vairāk nekā pagājušo gadā.

Tāpat iecienīta tūristu izklaide bijusi vizināšanās ar kuģīti "Hercogs Jēkabs", kas šogad ostas skatus Ventā atklāja 13 600 viesiem.

Ventspils muzeju pusgada laikā apmeklējuši kopumā 44 700 dažādu viesu. Muzeja filiāļu vidū joprojām līderis ir Piejūras Brīvdabas muzejs, ko apmeklējuši 26 000 interesentu, palielinot pērnā gada apmeklētību. Ar Mazbānīti vizinājušies teju 12 900 cilvēku, Livonijas ordeņa pilī pabijuši 12 700 apmeklētāju, bet Amatu māju apmeklējuši 4700 apmeklētāju. Arī Ventspils Briežu dārza apmeklējums šogad vērtējams kā pozitīvs - savvaļas teritorijā viesojušies teju 1000 interesentu.

Tā kā šis gads lutināja visus ar siltu un saulainu laiku, kas sākās jau no maija, vērtējot tūrisma objektu apmeklētību maijā un jūnijā, viesi meklēja atpūtu pie dabas, gan izmantojot iespēju vairāk laiku pavadīt Zilā karoga pludmalē, Pludmales akvaparkā, gan izbraucienos ar velosipēdu.

Savukārt jauno Būšnieku ezera dabas taku, kur no šā gada pavasara pieejamas gan pastaigas, gan velomaršruts, vasaras laikā pabijuši teju 11 000 apmeklētāju.

Ventspili kā ik gadu visvairāk apmeklējuši vietējie un Baltijas valstu kaimiņi lietuvieši un igauņi. Salīdzinot ar pagājušo gadu divkāršojies somu tūristu skaits un Ventspili kā galamērķi izvēlējušies vairāk arī Zviedrijas, Nīderlandes un Vācijas ceļotāji, kuri pilsētā ierodas gan ar privātajām automašīnām, gan ar saviem kemperiem, vēstīja Kalsere.

Palielinājies ceļotāju skaits no tādām Eiropas valstīm, kā Itālija, Spānija, Francija un Šveice. Šogad tūristu daudzveidību papildināja Ventspils ostā ienākošie kruīza kuģi no Vācijas, Lielbritānijas un ASV kopumā 1200 ceļotājiem paverot iespēju iepazīties ar Ventspils pilsētu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)