Banner 980x90

Ventspilī ūdenssaimniecības attīstības nākamai kārtai plāno piesaistīt 1,5 miljonus ES fondu finansējuma

Šogad un nākamgad Ventspilī ūdenssaimniecības un kanalizācijas tīklu attīstības projektu nākamai kārtai pašvaldība plāno piesaistīt 1,5 miljonus eiro no Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma, ceturtdien preses konferencē pavēstīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Kā aģentūru LETA informēja Ventspils pilsētas domes pārstāve Hilda Šifere, atsaucoties uz Lemberga preses konferencē teikto, Ventspils pilsētas pašvaldībai ir izdevies vienoties ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju par to, ka Ventspilī līdz nākamā gada beigām īstenos ūdenssaimniecības un kanalizācijas tīkla attīstības nākamo kārtu, kopā piesaistot 1,5 miljonus ES struktūrfondu finansējuma.

Ventspils mērs uzskaitīja, ka objekti ir iekškvartāli Embūtes, Ugāles un Celtnieku ielās, kas nav viss iekškvartāls, bet gan tā daļas. Konkrēti - Embūtes ielā 49, Ugāles ielā 28, Celtnieku ielā 10, Celtnieku ielā 2a, Celtnieku ielā 6, Stradiņu ielā 7a, Stradiņu ielā 7a, Stradiņu ielā 7 un 11, kā arī Lielajā prospektā 68a. Kanalizācijas kolektori tiks renovēti ar tādu metodi, ka kolektoros tiek izklāts speciāls materiāls - odere. Šādi darbi tiks veikti Inženieru ielā, Saules ielā, Kuldīgas ielā, Ganību ielā un Lielajā prospektā.

"Mēs varam šos darbus veikt, pateicoties tam, ka mums ir brīvi līdzekļi budžeta kontā, un arī pašvaldības SIA "Ūdeka" ir spējīga to nelielo līdzfinansējumu, kāds ir nepieciešams, veikt," pauda Lembergs.

"Mēs šos darbus iekškvartālos, kur tiks mainīta kanalizācija, veiksim kompleksi ar pilnu izbūvi, izbūvējot gan braucamo daļu pilnā platumā, nevis tikai tos divus metrus, kur iegulda ūdeni un kanalizāciju, gan arī veiks citus labiekārtošanas darbus," skaidroja Ventspils mērs.

Viņš arī informēja, ka apkopoti dati par Ventspils pašvaldības atbalstu iedzīvotājiem energoefektivitātes pasākumu veikšanai Ventspilī. Kopā septiņu gadu laikā atbalstīti 206 projekti, un šim mērķim iztērēti 120 000 eiro.

Pārsvarā tie ir projekti ar energoaudita atbalstu, un pavisam tādi ir bijuši 129 projekti ar finansējumu 50% apmērā, savukārt piecām ēkām ir veikta fasādes vienkāršotās renovācijas apliecinājuma kartes sagatavošana un 72 projekti bijuši renovācijas darbiem energoefektivitātes paaugstināšanai, kur pašvaldība piešķir finansējumu 10% apmērā no kopējām izmaksām.

"Eiropas nauda šiem projektiem piesaistīta lielā apmērā - 5,6 miljoni eiro. Ventspils kopā ar Valmieru ir vadošā šo līdzekļu apguvē Latvijā," pauda Lembergs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)