Banner 980x90

Ventspilī uz aizdomu pamata par zādzību no transportlīdzekļa aizturēts un apcietināts vīrietis

Rīga, 17.jūl., LETA. Ventspilī uz aizdomu pamata par zādzību no transportlīdzekļa tika aizturēts 1999.gadā dzimis vīrietis, kurš no automašīnas "Volkswagen Caravelle" nozadzis maku, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Vīrietis jau iepriekš bija nonācis VP redzeslokā un ticis sodīts par mantiska rakstura noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, vīrietim pašlaik piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums un tiek pārbaudīta viņa iespējama saistība ar citām zādzībām no transportlīdzekļiem Ventspilī.

Analizējot notikumus par zādzībām no transportlīdzekļiem Ventspils apkārtnē šā gada pirmajā pusgadā, redzams, ka zādzības galvenokārt notikušas no automašīnām, kuras nebija aizslēgtas vai arī to logi palikuši atvērti. Laika posmā no šā gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam VP Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī reģistrētas 20 zādzības no transportlīdzekļiem, 19 zādzības notikušas Ventspils pilsētā, savukārt viena Ventspils novada Tārgales pagastā, stāstīja Šeršņova.

Ventspils pilsētā astoņos gadījumos zādzības izdarītas Ventas kreisajā krastā, visas zādzības koncentrējās pilsētas ziemeļaustrumu pusē, savukārt sešos gadījumos - Ventas labajā krastā, Pārventā, kur konstatētas sešas zādzības, tās notikušas Talsu, Celtnieku, Siguldas un Tārgales ielā.

Visvairāk zādzības tika izdarītas maijā - kopā astoņas, pa trim zādzībām izdarītas janvārī un februārī, savukārt aprīlī un jūnijā - divas zādzības, taču martā izdarīta viena zādzība no transportlīdzekļa. 17 gadījumos zādzības izdarītas no vieglajiem transportlīdzekļiem, savukārt trijos gadījumos no mikroautobusiem, statistikas datus komentēja Šeršņova.

Analizējot notikumus, VP Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Gatis Belovs stāsta, ka, diemžēl, automašīnu īpašnieki šajos gadījumos nebija nodrošinājuši savus transportlīdzekļus pret zādzībām, proti, zagļi varēja brīvi piekļūt salonā esošajām mantām.

"Redzams, ka 11 zādzības no transportlīdzekļiem izdarītas no to salona brīdī, kad nav aizslēgtas transportlīdzekļa durvis, bagāžas nodalījums vai nav aizvērti transportlīdzekļa logi, sešas zādzības izdarītas no transportlīdzekļu ārpuses, divas - izsitot logu stiklu, savukārt vienā gadījumā, atlaužot transportlīdzekļa bagāžas nodalījumu," sacīja Belovs.

Šā gada sešos mēnešos konstatēts, ka transportlīdzekļiem ir nozagtas audiomagnetolas, naudasmaki ar dokumentiem, mobilie telefoni, numurzīmes, dārza tehnika un citas materiālās vērtības.

Belovs aicina autovadītājus transportlīdzekļus neatstāt tumšās un neapgaismotās, nomaļās vietās, vienmēr aizvērt transportlīdzekļa logus un durvis, pat atstājot to bez uzraudzības uz īsu brīdi, transportlīdzekļa salonā neatstāt redzamus vērtīgus priekšmetus, tāpat dažādus sīkumus, kas varētu piesaistīt zagļu uzmanību, kā arī iesaka transportlīdzekļiem uzstādīt signalizāciju.

VP amatpersonas zādzību no transportlīdzekļiem novēršanas nolūkā īsteno to vietu un adrešu apsekošanu, kurās koncentrējas zādzības no transportlīdzekļiem un veic to drošības novērtēšanu, atstājot aiz transportlīdzekļa logu tīrītājiem aizpildītu informatīvu materiālu "Auto nav seifs!". Tāpat VP aicina iedzīvotājus marķēt atpakaļskata spoguļu stikla daļas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)