Banner 980x90

Ventspilī vairāk nekā 200 bērnu saņēmuši bezmaksas vakcinācijas pret ērču encefalītu

Rīga, 18.jūl. LETA. Šogad Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspils pilsētas domes piedāvāto iespēju vakcinēt bērnus pret ērču encefalītu izmantojuši vairāk nekā 200 vecāku, kuru atvases saņēmušas 285 potes 9 440 eiro vērtībā, aģentūru LETA informēja Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā.

Visi bērni vecumā līdz trīs gadiem, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Ventspils un viena no viņa vecākiem vai aizbildņiem arī deklarētā dzīvesvieta ir Ventspilī, ir tiesīgi saņemt pabalstu bezmaksas vakcinācijai pret ērču encefalītu.

Lai saņemtu bezmaksas vakcināciju, bērna vecākiem vai aizbildnim Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca jāuzrāda dokuments, kurā norādīta bērna un viena no viņa vecākiem vai aizbildņa deklarētā dzīvesvieta Ventspils pilsētā. Izziņa par deklarēto dzīvesvietu iespējams izdrukāt no valsts pārvaldes pakalpojuma portāla "www.latvija.lv".

Tāpat jāuzrāda bērna potēšanas pase, kurā tiks izdarīta atzīme par veikto vakcināciju, ģimenes ārsta nosūtījums, kas ir ne vecāks par septiņām kalendāra dienām, kā arī apliecinājums, ka pēdējo divu mēnešu laikā bērnam nav veikta jebkāda veida profilaktiskā vakcinācija.

Valsts bezmaksas vakcīnas tiek nodrošinātas bērniem ērču encefalīta apdraudētajās jeb endēmiskajā teritorijā, kurā Ventspils pilsēta nav iekļauta, taču Ventspils pilsētas dome, ņemot vērā iedzīvotāju ierosinājumus un iespējas, 2017.gada augustā izmainīja un apstiprināja grozījumus pašvaldības sasitošajos noteikumos, nodrošinot bezmaksas vakcināciju pret ērču encefalītu bērniem vecumā līdz trīs gadiem, t.i., līdz bērna ceturtajai dzimšanas dienai, stāstīja Sociālajā dienestā.

Šogad pašvaldības budžetā šim mērķim ir paredzēts finansējums vairāk nekā 19 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)