Banner 980x90

Ventspilī vēl septiņos objektos rekonstruēs ūdensvada tīklu

Trešdien, 29.maijā, pašvaldības SIA "ŪDEKA" investīciju projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta" ietvaros parakstīja būvdarbu līgumu par ūdensvada un kanalizācijas tīklu rekonstrukciju un paplašināšanu un būvuzraudzības līgumu papildus septiņiem objektiem Ventspilī, 2013.gadā, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Pašvaldības SIA "ŪDEKA" sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Pētersone.

Realizējot projekta III kārtu, tā sākuma posmā veikto iepirkumu rezultātā, ir izdevies ieekonomēt finansējumu 0,9 milj. Ls (bez PVN) apmērā, par šo ieekonomēto finansējumu ir iespēja veikt ūdenssaimniecības sakārtošanu vēl papildus septiņos objektos 2013.gadā.

Šogad, noslēdzošajā projekta posmā pavisam kopā paredzēts veikt ūdenssaimniecības sakārtošanai nepieciešamos būvdarbus 14 objektos, būvdarbu līgumi par septiņiem no tiem noslēgti jau pagājušajā gadā, savukārt iepirkumu rezultātā tiesības veikt būvdarbus papildus septiņos objektos ieguva un līgumu ar pašvaldības SIA "ŪDEKA" šo trešdien parakstīja SIA "Ostas celtnieks", būvuzraudzību papildus objektiem nodrošinās esošie būvuzraugi no SIA "Lakalme".

2013.gadā, papildus jau uzsāktajiem būvdarbiem ielu posmos, jūnijā darbi sāksies un līdz šā gada beigām tiks pabeigti šādos ielu posmos:
* Mazirbes iela;
* Ostgalā - Kapteiņu iela (Līvu – Kroņa);
* Ostgalā - Austrumu iela;
* Ostgalā - Zvejnieku iela;
* Sporta iela;
* Sanatorijas iela (no P. Stradiņa ielas līdz Sanatorijas ielai nr. 2);
* sadzīves kanalizācijas kolektora renovācija Jūras ielā (Kuldīgas–Brīvības).

Ventspils pilsētas pašvaldības vadības mērķtiecīgā pieeja pilsētas infrastruktūras sakārtošanā nodrošina kompleksu ielu būvdarbu veikšanu - četros objektos (Mazirbes iela, Kapteiņu iela (Līvu – Kroņa), Zvejnieku iela, Sporta iela) vienlaikus ar ūdenssaimniecības sakārtošanu tiks veikta arī ielu seguma atjaunošana, nomaļu un apgaismojuma sakārtošana u.c. labiekārtošanas darbi.

Īstenojot plānoto, šogad kopā tiks veikta ūdensvada tīklu rekonstrukcija ~2.9 km garumā, sadzīves kanalizācijas tīklu rekonstrukcija t.sk. ar oderēšanas metodi ~3 km garumā, 2013.gadā iespēju pieslēgties centralizētai ūdenssaimniecības sistēmai un saņemt kvalitatīvu dzeramo ūdeni iegūs vēl 36 mājsaimniecība, kā arī tiks atjaunoti 33 esošie pieslēgumi uz mājsaimniecībām.

Lielākais Ventspils pilsētas iedzīvotāju ieguvums, realizējot šo projektu, ir kvalitatīvs dzeramais ūdens no krāna un iespēja sadzīves kanalizāciju novadīt kopējā kanalizācijas tīklā, tādējādi veicinot arī apkārtējās vides saudzēšanu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)