Banner 980x90

Ventspilī vēlēšanās pārliecinoši uzvar Lemberga vadītā "Latvijai un Ventspilij"

Ventspilī pašvaldību vēlēšanās lielāko vēlētāju atbalstu ir guvusi pašreizējā pilsētas mēra Aivara Lemberga partija "Latvijai un Ventspilij", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie rezultāti.

Par Lemberga vadīto partiju nobalsojuši 69,44% jeb 7214 vēlētāju, kas šim politiskajam spēkam nodrošina deviņas vietas jaunajā domes sasaukumā.

Par "Reģionu aliansi"/Reformu partiju nobalsojuši 10,97% iedzīvotāju, kas partijai dos divas deputātu vietas.

Vienu deputātu mandātu ieguvusi Vienotība, kurai atbalstu pašvaldību vēlēšanās izteikuši 7,98% balsstiesīgo vēlētāju. Arī "Saskaņas Centrs", saņemot 5,39% vēlētāju balsu, nodrošina vienu vietu jaunajā domes sasaukumā.

Ventspils pilsētas domē nav iekļuvušas divas partijas - Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kas saņēmusi 3,64% balsu, un "Tautas kontrole", kas saņēmusi 1,19% vēlētāju atbalstu.

Par derīgām pašvaldību vēlēšanās Ventspilī atzītas 10245 vēlēšanu zīmes.

CVK publicēs gala rezultātus pēc to apstiprināšanas pilsētas vēlēšanu komisijā.

Sestdien, 1.jūnijā Latvijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās Ventspilī kopumā nobalsoja 10406 vēlētāji, kas ir 40,89% no kopējā balsstiesīgo skaita.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)