Banner 980x90

Ventspilī viesosies Matīsa Čudara kvartets

Pirmdien, 29.oktobrī, plkst.19.00 Ventspils Augstskolas D korpusa vestibilā notiks Matīsa Čudara kvarteta koncerts, bet pirms tā no plkst.14.00 līdz 16.00 Ventspils Mūzikas vidusskolā mūziķi sniegs meistarklases, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv pavēstīja Ventspils Mūzikas vidusskolas pārstāvis.

Koncerts tiek organizēts Ventspils Mūzikas vidusskolas projekta "Laiks ar džezu" ietvaros, sniedzot iespēju Ventspils Augstskolas studentiem un pārējiem interesentiem paplašināt savu redzesloku arī mūzikas pasaulē. Tikšanās tiks organizēta kā koncertlekcija, jo ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja uzdot mūziķiem sev interesējošus jautājumus.

Šajā koncertā "Matiss Cudars Quartet" klausītājiem piedāvās skaņdarbus no sava debijas albuma "Melancholia", kas tika ierakstīts šā gada martā studijā "Fattoria Musica" Osnabrukā, Vācijā.

Matīsa Čudara kvartets ir internacionāla mūziķu apvienība, kas izveidota Amsterdamā, Nīderlandē. Tajā muzicē četri pieredzējuši un Eiropā atzīti mūziķi - ģitārists Matīss Čudars un saksofonists Toms Rudzinskis no Latvijas, kontrabasists Lenarts Haindels no Beļģijas un sitaminstrumentālists Nīlss Engels no Luksemburgas.

Mūzika, ko izpilda kvartets, vienlīdz uzrunā kā profesionālus mūziķus, tā arī jaunās paaudzes alternatīvās mūzikas piekritējus, kā arī džeza un improvizāciju cienītājus, jo kvarteta dalībnieku individuālie muzikālie raksturi veido savdabīgu muzikālo žanru miksli. Kvarteta izpildītā mūzika ietver plašu muzikālo un emocionālo spektru – gan spēcīgas džeza improvizācijas, laikmetīgās klasiskās mūzikas nokrāsas, gan rokmūzikas enerģiju un pat folkmūzikas māksliniecisko atklātību.

Grupas līderis, ģitārists Matīss Čudars, par kvartetu saka: "Kad muzicējam kopā, jūtos kā bērns istabā, kas pilna ar rotaļlietām, jo viss, kas tajā brīdī notiek mūzikā, ir tik aizraujošs un interesants. Muzikāli varu darīt jebko, kas man ienāk prātā, jo zinu, ka grupas biedri mani atbalstīs un kopīgi padarīs katru ideju kā vienotu nepārtrauktu stāstu."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)