Banner 980x90

Ventspilī viesosies Terranova, Heatsick un ELVI/DUNIAN

Ventspils pilsētas svētku laikā 1.augustā teātra nama 'Jūras vārti" Jaunajā zālē gaidāms elektroniskās deju mūzikas pasākums, kurā uzstāsies projekts "ELVI/DUNIAN" no Latvijas, britu mūziķis "Heatsick" un "Terranova" no Vācijas ar dīdžeja setu.
Nakts ievadā no plkst.22.00 gaidāma "ELVI/DUNIAN" – mūzikas producentu Dunian un Elvi (Elvi Soulsystems) koncertuzstāšanās. Mūziķi paši to dēvē par deju mūzikas projektu, kura ietvaros abi gan rada oriģinālskaņdarbus studijas apstākļos, gan uzstājas koncerta formā. "ELVI/DUNIAN" skanējums nav ierindojams kādā konkrētā mūsdienu deju mūzikas stilā, arī žanriskā piederība deju mūzikai ir pamatā pašu mākslinieku uzstādījums. Pirms pāris gadiem internetā publiskotais septiņu kompozīciju kopums "MMXXII" pārsteidza vietējos un ārzemju klausītājus, kā arī guva atzinību diskžokeju vidū.

Vakara turpinājumā uz skatuves kāps britu mūziķis un vizuālās mākslas pārstāvis Stīvens Vorviks jeb "Heatsick". Ar "Casio" sintezatoru, neskaitāmiem efektiem, balsi un perkusijām Vorviks koncertos rada hipnotisku atmosfēru, ko lieliski papildina viņa paša veidotās video projekcijas. Ar savu daiļradi, atsaucoties uz Čikāgas house mūzikas pirmsākumiem, konkrēto mūziku (musique concrète), kā arī psihedēlisko, "Heatsick" spēj iekustināt gan koncertzāļu un klubu, gan festivālu publiku visā pasaulē.

Nakts noslēgumā ar savu dīdžeja setu uzstāsies deju mūzikas projekta "Terranova" autors un līderis Fetisch jeb Dītrihs Bergmans no Berlīnes. Savu bērnību un pusaudža gadus pavadījis Berlīnē, Parīzē, Briselē, Londonā un Ņujorkā, Fetisch ātri vien par lielpilsētu pagrīdes elektronisko mūziku zināja gandrīz visu. Tiek uzskatīts, ka viņš atstājis ne mazāku iespaidu uz šīs skatuves turpmāko attīstību kopš brīža, kad sāka dīdžejot Ņujorkas klubos "Danceteria" un "Tunnel" pagājušā gadsimta 80.gados. 1996.gadā Berlīnē Fetisch izveidoja "Terranova" – viena cilvēka projektu ar allaž mainīgu viesmūziķu sastāvu, tādējādi drupinot robežas starp electronica, house, hip-hop žanru un pat pankroka mūziku. Pēdējos gados projektā nostiprinājis sadarbību ar mūziķi &ME, Fetisch turpina radīt un izdot jaunu mūziku Ķelnes leģendārās izdevniecības "Kompakt" paspārnē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)