Banner 980x90

Ventspilnieki bez maksas varēs nodod maisos savāktas koku lapas

Rīga, 28.sept., LETA. No 1.oktobra līdz 15.novembrim Ventspilī norisināsies ikgadējā rudens lapu savākšanas akcija, kuras laikā iedzīvotāji varēs bez maksas nodot maisos savāktas koku lapas aģentūru LETA informēja Komunālās pārvaldes Sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa.

No savām privātajām teritorijām sagrābtās un maisos saliktās koku lapas iedzīvotajiem jāpiesaka izvešanai, zvanot | Komunālai pārvaldei pa tālruni 63 624 269 vai arī sūtot e-pastu uz "kom.parvalde@ventspils.lv", norādot precīzu adresi un vietu, kur maisi novietoti.

Pēc informācijas saņemšanas, divu darba dienu laikā maisi ar lapām tiks aizvesti, iztukšoti un tukšie maisi tiks nogādāti atpakaļ, skaidroja Znotiņa.

Lapu maisos nedrīkst atrasties zari, kā arī sadzīves atkritumi, jo lapas paredzētas izmantot kompostam.

Lapas bez maksas var nodot tikai fiziskas personas, savukārt juridiskām personām par šādu pakalpojumu jāslēdz līgums ar pašvaldības SIA "Ventspils Labiekārtošanas kombināts" vai kādu citu firmu.

Ik gadu rudens sezonā tiek savākti aptuveni 12 000 maisi ar rudens lapām. Lapu maisu centralizēta savākšana ir tikai viena no pašvaldības atbalsta aktivitātēm iedzīvotājiem pieguļošo teritoriju tīrīšanā un kopšanā.

Znotiņa stāstīja, ka novembrī un decembrī privātmāju īpašnieki varēs pieteikt kaisāmā materiāla piegādi ietvju kaisīšanai, kas atrodas pieguļošās teritorijas robežās. Uz katru šādu īpašumu ir paredzēts piegādāt ap 100 kilogramu smilts un sāls maisījumu.

Komunālā pārvade 1.oktobrī plkst.17 aicina apmeklēt iedzīvotāju informācijas dienu par tēmu - rudens darbi. Iedzīvotāji tiks informēti, kā arī varēs uzdot jautājumus un saņemt atbildes par lapu savākšanu, meliorācijas grāvju tīrīšanu pirms ziemas sezonas un citām ar rudens darbiem saistītām tēmām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)