Banner 980x90

Ventspils Augstskolā notiks konference par kosmisko datu apstrādi

Ventspils, 23.aug., LETA. Ventspils Augstskolā (VeA) šodien un rīt, 24.augustā, notiks piektā ikgadējā starptautiskā konference "Pielietojamā astroinformātika un kosmisko datu apstrāde Baltijā", aģentūru LETA informēja VeA sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Jēkabsone.

Tā ir gan lietišķa, gan zinātniska Baltijas reģiona konference, kurā šogad Latvijas, Zviedrijas un Krievijas zinātnieki apspriedīs aktuālas problēmas astrofizikā un starpdisciplinārus risinājumus informācijas un datu apstrādē, kas saistīti ar kosmosu un kosmosa objektu novērojumiem, tajā skaitā Saules un Zemes novērojumiem un tālizpēti no mākslīgajiem pavadoņiem.

Konferencē tiks prezentēts ziņojums par Eiropas Kosmosa aģentūras mākslīgā pavadoņa "THOR" palaišanu, precīza magnētiskā un elektriskā lauka mērīšanu, kā arī plazmas daļiņu mērīšanu, kas Saules sistēmā ļaus noskaidrot to, kā nemierīga plazmas izplūde paātrina atsevišķas daļiņas.

Kā piebilda Jēkabsone, viens no spēcīgākajiem astronomiskajiem instrumentiem Baltijas reģionā ir Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra radioteleskops "RT-32". Lielākā daļa no konferences referātiem būs saistīti ar šo radioteleskopu un tā izmantošanu kopīgos pētījumos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)