Banner 980x90

Ventspils Augstskola saglabā vietu augstskolu reitinga Top 6

Pagājušā gada reitingā Ventspils Augstskola (VeA) ar saviem lieliskajiem rezultātiem piedzīvoja pamatīgu lēcienu augstskolu reitingā, pakāpjoties no 18.pozīcijas uz sesto un ir spējusi šo lielisko sniegumu saglabāt arī šogad, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils Augstskolas Speciāliste sabiedriko attiecību jautājumos Inta Libkovska.

Pēdējos gados Ventspils Augstskola ir mērķtiecīgi strādājusi pie tā, lai uzlabotu studiju kvalitāti un vidi augstskolā un tas arī ir novērtēts ekspertu vērtējumā. Lai gan Ventspils Augstskola ir salīdzinoši maza augstskola, tā spēj konkurēt un reitingā ir turpat līdzās Latvijas universitātēm. Šajā augstskolu reitingā par Ventspils Augstskolu augstākas pozīcijas ieņēmušas tikai universitātes, kas liecina par lieliskiem rezultātiem, straujo attīstību un kvalitāti.

Ventspils Augstskolu studiju programmas atzinīgi novērtējuši gan starptautiskie eksperti, gan darba devēji, gan paši absolventi un iekļūšana augstskolu reitinga top 6 vēlreiz atgādina par to, ka ir vērts studēt Ventspils Augstskolā, jo tā spēj konkurēt ar valsts lielākajām universitātēm un mūsu absolventi darba tirgū ir novērtēti kā ļoti labi speciālisti.

"Ventspils Augstskolas" atrašanās 6.vietā Latvijas augstskolu reitingā uzreiz aiz piecām Latvijas universitātēm un apsteidzot vienu universitāti, man nav pārsteigums, jo tas ir rūpīga darba rezultāts. Ja vēl Latvijas Avīze novērstu virkni problēmu indikatoru aprēķinā, tad esmu pārliecināta VeA vieta būtu vēl labāka," Latvijas Avīzes (LA) veikto pētījumu komentē Ventspils Augstskolas rektore Gita Rēvalde.

"Viens no indikatoriem, kas tiek lietots pilnīgi nepareizi ir studentu skaits uz vienu pasniedzēju. Visā pasaulē tiek uzskatīts - jo mazāk studentu uz vienu pasniedzēju, jo labāka ir studiju kvalitāte un VeA tieši tādēļ piedāvā ekselentu izglītību, ka var nodrošināt studentiem individuālu pieeju. Arī pasaules vadošajos reitingos šis indikators tiek piemērots šādā veidā.

LA reitingā tieši otrādi - tiek uzskatīts - jo vairāk studentu "sēž auditorijā", jo labāk. Tikpat apšaubāms ir lieluma koeficients, kas dod nepamatotu priekšroku lielām augstskolām. Nav saprotams arī, kāpēc par derīgām tiek atzītas tikai tās publikācijas, kas tiek publicētas "Web of Science" datu bāzē, ignorējot pārējās starptautiski atzītās un recenzētās publikācijas. Izglītības un zinātnes ministrija valsts vajadzībām šo datu bāzi vispār neabonē, bet augstskolu vajadzībām abonē "Scopus" datu bāzi, ko reitinga veidotāji ignorē un neņem vērā. Ceru, ka nākotnē reitinga veidotāji novērsīs šīs un citas metodikas nepilnības, kas gan visticamāk mainīs pirmo vietu ieguvējas."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)