Banner 980x90

Ventspils Augstskolas mācībspēki saņem LTTB goda sertifikātu

Pirmdien, 4.novembrī, Latvijas Tulku un tulkotāju biedrības (LTTB) pārstāvju rīkotajā iepazīšanās pasākumā LTTB piešķīra sertifikātus četriem Ventspils Augstskolas mācībspēkiem – profesoriem Jānim Sīlim un Jurim Baldunčikam un asociētām profesorēm Valdai Rudzišai un Astrai Skrābanei – kā biedrības Goda biedriem, pilsētas informācijas portāls Ventspils24.lv uzzināja Ventspils Augstskolā.

Iepazīšanās pasākumā interesenti tika iepazīstināti ar LTTB darbību, tās mērķiem un līdzšinējām aktivitātēm un sniegta informācija par iespējām kļūt par šīs organizācijas biedru.

LTTB dibināta 2012.gadā ar mērķi apvienot profesionālus tulkus, tulkotājus, kā arī korektorus un redaktorus. Tās galvenais mērķis ir veicināt tulkošanas jomas attīstību Latvijā, cenšoties pilnveidot tulku un tulkotāju profesionālo kompetenci, kā arī aizstāvot biedru intereses un nodrošinot speciālistu kvalifikācijas celšanu. LTTB priekšsēdētājs ir bijušais EK Tulkošanas ģenerāldirektorāta pārstāvniecības Latvijā vadītājs, Eiropas Komisijas EMT (European Master’s in Translation) sekretariāta amatpersona Konrāds Fūrmans, kurš gan šajā pasākumā nepiedalīsies.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)