Banner 980x90

Ventspils Augstskolas studenti varēs pieteikties mecenāta stipendijai 1500 eiro apmērā

Ventspils, 9.janv., LETA. Ventspils Augstskolas (VeA) studenti varēs pieteikties mecenāta Mārtiņa Lauvas iedibinātajai stipendijai, kuras apmērs ir 1500 eiro gadā, aģentūru LETA informēja VeA sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Ozola.

Bijušā VeA profesora Andra Klausa vārdā nosauktā stipendija iedibināta pirms četriem gadiem, godinot viņa piemiņu un akcentējot profesora nozīmi arī mecenāta akadēmiskajā un arī profesionālajā dzīvē.

Stipendiju saņems students, kurš bijis ne tikai akadēmiski veiksmīgs, bet iesaistījies arī dažādās ārpus studiju aktivitātēs. Viens no stindijas līguma punktiem paredz iespēju piešķirt vienreizēju stipendiju studentam par aktīvu darbību Ventspils Augstskolā, kā arī iespējamu stipendijas saņēmēju skaita palielinājumu, kas jauniešiem var kalpot par papildu motivāciju būt aktīviem, iesaistīties dažādos pasākumos un aktīvi līdzdarboties augstskolas dzīvē, neaizmirstot arī par studijām un to sekmēm. Arī iepriekšējos gados izmantota šī iespēja, un mecenāts atbalstījis vairākus studentus, piebilda Ozola.

Stipendijai VeA studenti varēs pieteikties no 12.februāra līdz 12.martam.

Stipendija izveidota pēc VeA absolventa, pašlaik veiksmīga uzņēmēja Mārtiņa Lauvas iniciatīvas. 2017 gada nogalē tika parakstīts līgums par stipendijas piešķiršanas turpināšanu.

Stipendijas mērķis ir veicināt studentu aktivitāti dažādās darbības sfērās – gan akadēmiskajā darbībā, gan pētniecībā, gan sabiedriskajās aktivitātēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)