Banner 980x90

Ventspils autobusos no aprīļa varēs izmantot elektroniskās braukšanas kartes

Rīga, 25.marts, LETA. No 1.aprīļa Ventspilī būs iespējams iegādāties elektroniskās braukšanas kartes, kas būs derīgas pilsētas sabiedriskajā transportā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldības SIA "Ventspils reiss".

Līdz ar elektronisko braukšanas karšu ieviešanu Ventspils sabiedriskā transporta maršrutos būs jauns biļešu veids - universālā braucienu skaita biļete. Tā būs derīga jebkurā pilsētas maršrutā pilsētas administratīvās teritorijas robežās, un to būs iespējams iegādāties desmit, 20, 40 vai 60 braucieniem.

Universālo braucienu karti varēs iegādāties un papildināt Ventspils autoostas kasē, bet karti desmit braucieniem varēs iegādāties arī pie autobusa vadītāja. Iegādātie braucieni derīgi 90 dienas.

Paralēli no 1.aprīļa tiks sākta pakāpeniska pāreja no vecajām kartona mēnešbiļetēm uz jaunām - elektroniskām plastikāta mēnešbiļetēm -, kuras būs iespējams iegādāties arī personalizētas. Personalizētas mēnešbiļetes būs obligātas tiem pasažieriem, kas sabiedriskajā transportā pārvietojas, izmantojot pašvaldības sniegtās atlaides, piemēram, skolēni, studenti, daudzbērnu ģimeņu vecāki un citi. Pārējie pasažieri varēs brīvi izvēlēties starp personalizētu vai nepersonalizētu karti.

Pirmajā reizē personalizēto mēnešbiļeti varēs saņemt bez maksas, bet, izsniedzot to atkārtoti, piemēram, ja karte tiek nozaudēta, būs jāmaksā četri eiro. Savukārt vienreizēja maksa par nepersonalizētas mēnešbiļetes iegādi noteikta viena eiro apmērā.

Tāpat kā līdz šim pasažieri varēs iegādāties mēnešbiļetes pilnam mēnesim un darba dienām.

Elektroniskās braukšanas kartes būs derīgas trīs gadus. Ja, beidzoties derīguma termiņam, tiks uzrādīta vecā karte, jaunu autoostas kasē varēs saņemt bez maksas.

"Ventspils reiss" uzsvēra, ka arī turpmāk pie autobusa vadītāja būs iespējams iegādāties arī vienreizējās braukšanas biļetes atbilstoši spēkā esošajam tarifam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)