Banner 980x90

Ventspils brīvostu apmeklēs viesi no Zviedrijas

11.jūnijā, Ventspils brīvostā ieradīsies Zviedrijas vēstniecības un Zviedrijas tirdzniecības kameras Latvijā pārstāvju delegāciju, lai pārrunātu Ventspils un Zviedrijas sadarbību uzņēmējdarbības jomā. Viesus sagaidīs Ventspils pilsētas domes 1.vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš un Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks Igors Udodovs.

Kā pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv pastāstīja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa, vizīte sāksies ar Ventspils industriālās vides prezentāciju Ventspils brīvostā, kur vienu no prezentācijām vadīs arī prāmju operatora "Stena Line" Baltijas maršrutu vadītājs Tonijs Maikelsens. Vizītes laikā Ventspilī viesi apmeklēs kompānijas "Stena Line" Ventspils biroju, Prāmju termināli, SIA "Ventspils elektronikas fabrika", Ventspils Augsto tehnoloģiju parku, Kurzemes Democentru un SIA "Bucher Municipal".

Zviedrijas tirdzniecības kamera Latvijā ir neatkarīga bezpeļņas organizācija, kas izveidota 1996.gadā sadarbības veicināšanai. Tā apvieno 101 uzņēmēju, kas pārstāv ne vien Zviedrijas kompānijas, bet arī uzņēmumus no citām Eiropas valstīm, kas ir ieinteresēti Zviedrijas un Latvijas sadarbības saišu stiprināšanā vai savas darbības paplašināšanā jaunos tirgos.

Ventspils uzņēmējdarbības vidē Zviedrija jau ilgus gadus ir stabils sadarbības partneris. Prāmju operators "Stena Line" šobrīd no Ventspils nodrošina septiņus kravas un pasažieru prāmju reisus nedēļā uz Zviedrijas pilsētu Nīneshamni, kas ir tuvākais jūras ceļš no Baltijas jūras austrumkrasta līdz Zviedrijai. Pieprasījums pēc šīs līnijas izmantošanas būtiski pieaug.

Savulaik prāmju līnijas no Ventspils gājušas arī uz Vestervīkas, Karlshamnas un Mintu ostām. Vairākkārt mēģināts attīstīt jūras satiksmi ar Gotlandes salu. Ventspils osta ir svarīgs posms Skandināvijas, īpaši Zviedrijas, celulozes ražotāju loģistikas ķēdē. Vairāku Ventspils brīvostā strādājošu ražošanas uzņēmumu dibinātāju vidū ir Zviedrijas kompānijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)