Banner 980x90

Ventspils Centra sākumskolā sākta gaisa kvalitātes monitoringa sistēmas testēšana

Rīga, 13.febr., LETA. Ventspils Centra sākumskolā sākta gaisa kvalitātes monitoringa sistēmas uzstādīšana un testēšana, vienlaikus sasniedzot divus mērķus - nodrošināt iespēju sekot līdzi temperatūras, mitruma un oglekļa dioksīda izmaiņām kabinetos, lai skolēni varētu produktīvi mācīties, kā arī veicināt informācijas un komunikāciju (IKT) nozares attīstību Ventspilī, aģentūru LETA informēja Ventspils Digitālā centra direktora vietnieks Raitis Roze.

Projektu "Gaisa kvalitātes monitorings skolās un bērnudārzos" īsteno SIA "VN Universe", kas ieguvusi pašvaldības atbalstu IKT pilotprojektu konkursā. Kopumā pērn konkursam iesniegti pieci pieteikumi, kurus izvērtēja Ventspils domes Uzņēmējdarbības veicināšanas komisija.

Projekta gaitā tiek izstrādāti sensori individuālai temperatūras, mitruma un oglekļa dioksīda uzskaitei skolās, nevelkot jaunus vadus un neveicot telpu renovāciju. Izstrādātais produkts sastāv no radio sensoriem un programmatūras, kas sniedz iespēju skolotājiem un skolu pārvaldītājiem tiešsaistē sekot līdzi, kādos apstākļos uzturas bērni un kādas ir gaisa izmaiņas, telpās veicot regulāru ventilāciju. Pašlaik "VN Universe" turpina darbu projekta īstenošanā, veicot gaisa kvalitātes monitoringa sistēmas testēšanu un pilnveidošanu.

Kopējā projekta summa ir 18 457 eiro, Ventspils pašvaldības atbalsts - 80% jeb 14 765 eiro.

2017. un 2018.gadā, pirmajās divās Ventspils IKT pilotprojektu finansēšanas konkursa kārtās, kopā atbalstīti un realizēti deviņi projekti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)