Banner 980x90

Ventspils Digitālais centrs plāno izglītot Kurzemes pašvaldību darbiniekus digitālajās prasmēs

Rīga, 15.jūl., LETA. Ventspils Digitālais centrs plāno izglītot Kurzemes pašvaldību darbiniekus digitālajās prasmēs, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Ventspils pilsētas dome nolēmusi atbalstīt Digitālā centra dalību projektu konkursā, lai pretendētu uz finansējumu projekta "Digitālo prasmju stiprināšana pašvaldību darbiniekiem" īstenošanai.

Šajā projektā Ventspils pilsētas pašvaldība kopā ar Paņevežas Biznesa atbalsta centru plāno izstrādāt mācību programmu un materiālus digitālo prasmju stiprināšanai pašvaldību darbiniekiem un pēc tam organizēt mācības Ventspils pilsētas un novada pašvaldību darbiniekiem, kā arī izbraukuma mācības vēl četrās Kurzemes pašvaldībās.

Savukārt Paņevežas Biznesa atbalsta centrs rīkos mācības Lietuvas pašvaldībās. Papildus tam Ventspils Digitālajā centrā viena mācību klase tiks aprīkota ar jauniem krēsliem, galdiem un portatīvajiem datoriem.

Projekta īstenošanai plānots piesaistīt finansējumu no "Latvijas - Lietuvas pārrobežu programmas 2014. - 2020.", kas paredz publiskajās iestādēs strādājošo kapacitātes palielināšanu.

Plānotais projekta kopējais finansējums ir 214 251 eiro. Ventspils puses budžets projektā ir 104 176 eiro, no tā 85% Eiropas Savienības finansējums, 5% valsts finansējums, bet 10% - pilsētas pašvaldības finansējums.

Plānoto projektu īstenos divu gadu laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)