Banner 980x90

Ventspils domes priekšsēdētājs sveiks senioru vieglatlēti Austru Reinbergu

Foto: Toms Kalniņš/ Prezidenta preses dienests
Foto: Toms Kalniņš/ Prezidenta preses dienests

Trešdien, 11.maijā, plkst.18.55 Olimpiskā centra "Ventspils" basketbola hallē pirms Latvijas basketbola līgas pusfināla sērijas spēles starp BK "Ventspils" un VEF Rīga Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs un Basketbola kluba "Ventspils" prezidents A.Lembergs sveiks senioru vieglatlēti ar Valsts apbalvojuma – Atzinības krusta saņemšanu.

Kā pilsētas informācija portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils pilsētas domes Sporta pārvaldes sporta metodiķis Kārlis Gubāts, Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā, Latvijas Valsts prezidents R.Vējonis par sevišķiem nopelniem sportā pasniedza Ventspils veterānu sporta pārstāvei, daudzkārtējai Eiropas un pasaules veterānu čempionei vieglatlētikā Austrai Reinbergai Atzinības krusta V šķiru.

Austra Reinberga senioru vieglatlētikas sacensībās gan Latvijā, gan ārzemēs izcīnījusi daudzas dažāda kaluma medaļas 75+, 80+, 85+ gadu vecuma grupās. Austra ir četrkārtēja pasaules un 11-kārtēja Eiropas čempione.

2012.gadā Austra Reinberga kļuva par trīskārtēju Eiropas čempioni 85+ grupā uzvarot 100 m skrējienā ar jaunu Eiropas rekordu 23.46 sek., 200 m skrējienā ar rezultātu 47.56 sek., un lodes grūšanā ar jaunu pasaules rekordu 7,10 m.

2015.gadā Eiropas veterānu  ziemas čempionātā Polijā Austra izcīnīja zelta medaļas 60 m un 200 m skrējienos, bet  pasaules veterānu čempionātā Lionā Francijā  izcīnīja sudraba medaļu 100 m skrējienā.

2012.gadā  Austra Reinberga tika apbalvota kā Latvijas gada labākā sporta veterāne.

2009.gadā Austra Reinberga saņēma Ventspils pilsētas balvu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)