Banner 980x90

"Ventspils" futbolisti pārvar UEFA Eiropas līgas pirmo kvalifikācijas kārtu


Latvijas futbola klubs "Ventspils" UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē ceturtdien savā laukumā cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar Velsas vicečempioniem "Airbus UK".

Tādējādi vietu otrajā kārtā, pateicoties vairāk izbraukumā gūtajiem vārtiem, izpelnījies Latvijas klubs.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē ventspilnieki izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1.

Laukumā šajā mačā valdīja sīva cīkstēšanās, bet tās gaitā brīdināti ar dzeltenajām kartītēm tika četri ventspilnieku futbolisti - vārtsargs Maksims Uvarenko, aizsargs Kaspars Dubra, pussargs Oļegs Timofejevs un nigēriešu uzbrucējs Ahmeds Abdultaofiks.

UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas atbildes spēles šodien aizvada arī divi citi Latvijas klubi.

Latvijas vicečempioni un šā brīža virslīgas kopvērtējuma līderi "Skonto" savā laukumā uzņem Moldovas trešo spēcīgāko komandu "Tiraspol". Šo abu vienību pirmajā cīņā "Skonto" izbraukumā bija pārāki ar 1:0.

Savukārt šī gada Latvijas kausa ieguvēji "Liepājas metalurgs" savā laukumā tiekas ar Velsas kausa ieguvējiem Prestatinas "Town", kas nesen vietējā čempionāta sezonu noslēdza piektajā vietā. Liepājas klubs pirmajā dueļa cīņā viesos uzvarēja ar 2:1.

Nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas būs pārāka divu spēļu summā.

"Skonto" komanda Eirokausu sacensībās kaut vienu kārtu nav spējusi pārvarēt jau piecas reizes pēc kārtas.

Savukārt pērn no Latvijas komandām Eirokausos vienu kārtu spēja pārvarēt vienīgi "Liepājas metalurga" vienība, kas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu spēļu summā pārliecinoši pieveica Sanmarīno klubu Montedžardīno "La Fiorita".

"Ventspils" kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā spēkosies ar Luksemburgas trešo spēcīgāko komandu "Jeunesse Esch", "Skonto" un "Tiraspol" dueļa uzvarētāji sacentīsies ar Čehijas trešo spēcīgāko komandu Liberecas "Slovan", savukārt "Liepājas metalurga" un Prestatinas "Town" pāra uzvarētāji tiksies ar Horvātijas trešo spēcīgāko komandu "Rijeka".

Otrās kvalifikācijas kārtas spēles tiks aizvadītas 18. un 25.jūlijā.

UEFA Eiropas līgas pamatturnīram automātiski kvalificējušās vien septiņas komandas, bet visas pārējās tiks noskaidrotas četrās kvalifikācijas kārtās.

Sacensību fināls 2014.gada 14.maijā notiks Turīnā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)