Banner 980x90

Ventspils galda hokejisti – labākie Baltijā

No 2. līdz 3.martam Rīgā, Inčukalnā notika Baltijas un Latvijas čempionāts galda hokejā, kurā Ventspils galda hokejisti sasniedza ļoti labus rezultātus, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv pavēstīja Ventspils Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Auzāns.

Čempionāts bija sadalīts pa grupām, tajā bija četras grupas – juniori, dāmas, veterāni un apvienotās komandas.

Sestdien savus medaļu komplektus un ceļazīmes uz Pasaules čempionātu dalīja juniori, dāmas un veterāni. Jāatzīmē, ka Baltijas čempionāts notika pirmo reizi, tāpēc cīņas par pirmā čempiona titulu bija ļoti spraigas, Ventspils24.lv norādīja Auzāns.

Kā pirmās pie hokeja galdiem stājās dāmas. Diemžēl jāsaka, ka starp dāmām par Baltijas čempiones titulu cīnījās tikai latviešu meitenes, jo nebija ieradušās ne lietuvietes ne igaunietes. Paralēli dāmas cīnījās arī par Latvijas čempiones titulu un ceļazīmi uz Pasaules čempionātu Latvijas izlases sastāvā. Pavisam startēja 12 dalībnieces no Inčukalna, Rīgas un Ventspils. Ventspili pārstāvēja četras Jaunrades nama komandas spēlētājas - Baiba-Dace Ozoliņa, Laima Kamzola, Paula Bože, Elēna Rācenāja. 

Izslēgšanas spēlēs iekļuva abas Jaunrades nama komandas spēlētājas Baiba-Dace Ozoliņa un Laima Kamzola. Finālā līdz trijām uzvarām sērijā ar rezultātu 3:1 pārāka bija Baiba, ceturto reizi kļūstot par Latvijas čempioni un pirmo reizi par Baltijas čempioni dāmu konkurencē.

Ka Ventspils24.lv informēja Auzāns, pēc dāmu izspēles, medaļas sāka dalīt veterāni. Ventspili pārstāvēja pieci vecmeistari. Jaunrades nama komandas godu aizstāvēja Aleksandrs Žernovojs, Guntis Ernšteins un Georgijs Semjonovs, bet Ventspils galda hokeja klubu Raimonds Īša un Dainis Zariņš.

Čempionāta izslēgšanas kārtā iekļuva trīs mūsu vecmeistari, Jaunrades nama komandas pārstāvji Aleksandrs Žernovojs un Guntis Ernšteins, kā arī Raimonds Īša no Ventspils galda hokeja kluba.

Jaunrades nama komandas vadītājs Aleksandrs Žernovojs finālā uzveica Raimondu Īšu. Ar uzvaru viņš ieguva iespēju pārstāvēt Latvijas izlasi Pasaules čempionātā, kas šogad norisināsies Norvēģijas pilsētā Stavengerā.

Junioru sacensībās Ventspili pārstāvēja desmit jaunie sportisti no kuriem līdz izslēgšanas kārtām gan nokļuva četri. Pēc izslēgšanas spēlēm, sportisti ierindojās no 5. līdz 8. vietai. Rūdolfs Kamzols ieņēma 5. vietu, Edžus Kaņeps – 6. vietu, Eliāns Ēdelis – 7. vietu, Jānis zālīte - 8. vietu.

Svētdien, 3.martā spēlētāji satikās atkārtoti, lai noskaidrotu komandu turnīra uzvarētājus. Par Baltijas un Latvijas spēcīgāko komandu kļuva Inčukalna otrā komanda, kura finālā uzveica Skrundas komandu. Ventspils komandām šis nebija tik veiksmīgs sacensību elements. Komandas ierindojās 6., 7., 10., un 13. vietā.

Ventspils galda hokejisti aicina pilsētniekus turēt par viņiem īkšķus, jo jau pēc divām nedēļām Jaunrades nama galda hokeja komandas spēlētāji dosies uz Krievijas galvaspilsētu Maskavu, lai piedalītos Pasaules kausa 5.posma sacensībās "Maskavas kauss 2013".

Kā Ventspils24.lv pastāstīja Auzāns, šīs sacensības ir lielākās un prestižākās visā galda hokeja sezonā. Turnīra balvu fonds sastāda 10 000 ASV dolārus un patreiz šim turnīram ir pieteikušies vairāk par 200 dalībniekiem, ieskaitot visus šā brīža pasaules elites spēlētājus ar pasaules čempionu Oļegu Dmitričenko priekšgalā.

Latvijas sportistiem ir labas izredzes uz augstiem rezultātiem, jo pasaules reitingā Ventspils Jaunrades nama galda hokeja klubs ieņem augsto 20. vietu starp 287 klubiem. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)