Banner 980x90

Ventspils iedzīvotājus aicina pieteikties smēķēšanas atmešanas nodarbībām

Rīga, 27.apr., LETA. Veselības ministrija (VM) aicina Ventspils iedzīvotājus pieteikties smēķēšanas atmešanas nodarbībām, aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāve Undīne Šulca.

Nodarbības notiks no 16.maija līdz 6.jūnijam Popes pagasta kultūras namā. Nodarbības ir bezmaksas.

Pirmā jeb informatīvā smēķēšanas atbalsta grupas nodarbība notiks 11.maijā no plkst.18 līdz 19.30. Tās laikā būs iespēja iepazīties ar grupas vadītāju, kvalificētu psiholoģi Ingu Dreimani, kā arī uzzināt vairāk par turpmākām nodarbībām. Pārējās trīs atbalsta grupas nodarbības plānotas vienu reizi nedēļā trešdienās, sākot no 23.maija no plkst.17.30 līdz 20.30.

Uz nodarbībām VM aicina ikvienu pilngadīgu, smēķējošu Ventspils vai tai tuvējo apkaimju iedzīvotāju, kurš vēlas atmest smēķēšanu vai ir saņēmis veselības aprūpes speciālista rekomendācijas pārtraukt smēķēšanu un ir motivēts to darīt.

Ministrija aicina pieteikties gan tos, kuri pirmo reizi domā par smēķēšanas atmešanu, gan arī tos, kuri jau kādreiz mēģinājuši atmest, bet nav izdevies. Nodarbību laikā speciālista vadībā būs iespēja saņemt palīdzību un atmest smēķēšanu, kā arī apgūt jaunas iemaņas, kā veiksmīgi pārvarēt vēlmi atsākt smēķēšanu pēc atbalsta grupas nodarbību noslēguma.

Jau ziņots, ka VM īstenos pilotprojektu smēķēšanas atmešanas veicināšanai, piedāvājot grupu nodarbības. Līdz 2019.gada marta beigām Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja piedalīties bezmaksas smēķēšanas atmešanas grupu nodarbībās, kuras vadīs speciāli apmācīti psihologi un psihoterapeiti.

Šis pilotprojekts smēķēšanas atmešanai norisinās VM Eiropas Sociālā fonda projektā "Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi". Pilotprojektu realizē Atkarības speciālistu apvienība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)