Banner 980x90

Ventspils iedzīvotājus informēs par sociālo palīdzību

Foto: Ventspils24.lv
Foto: Ventspils24.lv

29.oktobrī plkst.14.00 Ventspils Kultūras centrā notiks pašvaldības sociālā dienesta rīkotais pasākums par aktualitātēm sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu jomā Ventspilī, aģentūru LETA informēja Ventspils Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Altenburga.

Sociālā dienesta speciālisti iedzīvotājiem stāstīs par izmaiņām ienākumu līmeņos pēc pensiju indeksācijas. Iedzīvotāji tiks informēti arī par jauno dzīvokļa pabalstu īres maksas daļējai kompensēšanai pašvaldības dzīvokļos trūcīgajiem un maznodrošinātajiem iedzīvotājiem, kā arī par citiem pašvaldības sociālajiem pabalstiem, to saņemšanas kārtību un par pilsētā pieejamajiem sociālajiem pakalpojumiem.

Jau ziņots, ka saistībā ar pensiju indeksāciju Ventspils pilsētas pašvaldība nolēmusi paaugstināt ienākumu līmeni maznodrošinātā statusa piešķiršanai un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanai pensionāriem un personām ar invaliditāti. Ja pašvaldība nepalielinātu ienākumu līmeni maznodrošinātā statusa un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanai, pēc pensiju indeksācijas 74 personas Ventspilī zaudētu tiesības saņemt tādu palīdzību, ko tās līdz šim saņēmušas.

Šoruden Ventspils pilsētā ieviests jauns dzīvokļa pabalsts īres maksas daļējai kompensēšanai pašvaldības dzīvokļos. Pabalstu var saņemt Ventspils pilsētā deklarētie iedzīvotāji, kuri dzīvo pašvaldības īpašumā esošajās dzīvojamās mājās (neprivatizētajos dzīvokļos) un kuriem ir piešķirts trūcīgā vai maznodrošinātā statuss vai kuri ir atsevišķi dzīvojoši pensionāri vai atsevišķi dzīvojošas personas ar invaliditāti, kurām nav likumīgo apgādnieku un kuru ienākumi nepārsniedz 257,82 eiro mēnesī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)