Banner 980x90

Ventspils Jaunrades namā izvietotas jaunas izstādes

Ventspils Jaunrades namā izvietotas jaunas izstādes, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils Izglītības pārvaldes Sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Auzāns.

Šo trešdien Ventspils Jaunrades namā notika svinīgā apbalvošana, kur sumināja divu konkursu laureātus. Noslēdzies jauniešu vizuālās mākslas konkurss "Mana Ventspils", kā arī starptautiskais fotokonkurss "Mazās Ventspils zvaigznītes", kur piedalījās Latvijas un Bulgārijas jaunieši.

Konkurss norisinās Comenius reģionālās partnerības programmas projekta "Galvenās kompetences saskaņā ar Eiropas atsauces sistēmu un vietējo pašvaldību loma" ietvaros. Vizuālos mākslas darbus bija izveidojuši un konkursā piedalījās 34 audzēkņi no Ventspils skolām.

Trīs labāko darbu autori bija Mārtiņš Āfelds (1. pamatskolas 1. klase), Zanda Tamsone (4. vidusskolas 9. klase) un Dmitrijs Jančinskis (3. vidusskolas 11. klase), Ventspils24.lv informēja Auzāns.

Konkursa uzvarētājs Dmitrijs Jančinskis Ventspili simbolizē ar bāku vētras laikā: "Lai gan Ventspils ir pilsēta, man tā vairāk asociējas ar mežonīgas dabas skatu, kurš izstaro spēku un enerģiju." Trīs nedēļu laikā radot mākslas darbu, Dmitrijs izmantoja impresionisma stilu, kur nebaidījās zīmēt arī ar pirkstiem. Dmitrija elks mākslā ir Vinsents Van Gogs. Radošais puisis labprāt arī nākotnē turpinātu glezniecību un cer ar to saistīt savu nākotni.

Fotokonkursā tika apbalvoti Latvijas jaunieši, kas fotografēja dažādus brīžus no Ventspils ikdienas dzīves. Aktīvākie fotokonkursa dalībnieki bija Ventspils Jaunrades nama fotostudijas un 3.vidusskolas audzēkņi. Visi konkursa dalībnieki saņēma atzinības rakstus un īpašas dāvanas. Profesionālās žūrijas izvēlētie labākie fotodarbi tiks izmantoti pārliekamā galda kalendāra izveidē nākamajam gadam.

Visi interesenti tiek laipni aicināti turpmākās divas nedēļas apskatīt izstādi Ventspils Jaunrades namā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)