Banner 980x90

Ventspils Jaunrades namā konkursā "Balsis" uzstāsies 24 kolektīvi

Sestdien, 16.martā, plkst.10.30 uz Ventspili sabrauks labākie bērnu un jauniešu ansambļi no visas Kurzemes, jo Ventspils Jaunrades namā notiks Kurzemes novada vokālās mūzikas konkurss "Balsis", pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv pavēstīja Ventspils Izglītības pārvaldes Sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Auzāns.

Uz Kurzemes novada kārtu ieradīsies 24 kolektīvi, 218 dalībnieki, 36 kolektīvu vadītāji un koncertmeistari. Vērienīgais konkurss sāksies plkst.10.30 Ventspils Jaunrades nama lielajā zālē, kur bez maksas skatīties varēs nākt jebkurš ventspilnieks un pilsētas viesis.

Valsts izglītības satura centra (VISC) organizētajā konkursā ir trīs vecuma grupas – jaunākā (1.-4.klase), vidējā (5.-9.klase) un vecākā (10.-12.klase). Pēc otrās kārtas tiks noskaidroti labākie kolektīvi katrā vecuma grupā, kas 27.aprīlī piedalīsies fināla konkursā Rīgā.

Konkursa tematika ir "Mana dzimtā zeme/vieta/sēta/māja/ģimene", tāpēc tajā izskanēs daudz tautas dziesmu, kā arī vairākas modernās estrādes dziesmas. Katrs ansamblis izpildīs divus skaņdarbus, no kuriem viens tiks dziedāts acapella.

Ventspils pilsētu konkursā pārstāvēs trīs kolektīvi:
* Ventspils 6.vidusskolas 5.-8.klašu vokālais ansamblis;
* Ventspils Jaunrades nama vokālais ansamblis "Pipari" (jaunākā grupa);
* Ventspils Jaunrades nama vokālais ansamblis "Pipari" (vecākā grupa).

Pārstāvēts būs arī Ventspils novads, ko reprezentēs divi kolektīvi:
* Tārgales pamatskolas 5.-9.klašu ansamblis "Jautrā varavīksne";
* Ugāles vidusskolas vokālais ansamblis – trio.

Par gatavošanos un konkursa nopietnību izsakās ansambļa "Pipari" vadītāja Marita Koha: "Ansambļa dalībnieki pēc uzstāšanās pilsētas mēroga konkursā ieteica dažādus variantus, kā uzlabot priekšnesumus. Šādas iniciatīvas rezultāts ir deju elementu un mūzikas elementu pievienoša izpildītajām dziesmām. Audzēkņi ir aktīvi, trīs reizes nedēļā nāk uz mēģinājumiem, kā arī mājās izkopj savu dziedātprasmi, lai spētu veiksmīgāk sevi parādīt uzstājoties."

Konkurss "Balsis" Kurzemē notiek jau ilgus gadus. Ir mainījusies vara Latvijā, mainījies konkursa nosaukums, taču būtība palikusi nemainīga, konkurss mudina un māca jauniešus izkopt savu balsi un raksturu ar dziesmas palīdzību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)