Banner 980x90

Ventspils Jaunrades nams svinēs 60 gadu jubileju

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Ceturtdien, 5.novembrī, ar izstāžu atklāšanu un darbinieku tikšanos sāksies Ventspils Jaunrades nama 60.jubilejas svinību cikls, kas noslēgsies 13.novembrī ar pasākumu "Mēs Latvijā 55+5".

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Līgā Rūde, no 6. līdz 9.novembrim Jaunrades namā ikviens mīļi aicināts uz dažādiem koncertiem, kuros par priekšnesumiem būs parūpējušies namiņa audzēkņi un pedagogi. Bet 10.novembrī Jaunrades namā norisināsies Latvisko tradīciju diena, piedāvājot iespēju apmeklētājiem piedalīties masku izgatavošanā un iet rotaļās kopā ar folkloras kopu "Rotaļnieks". Savukārt 11.novembrī tiks rīkota tehniskā jaunrades un sporta diena "Gudrāks, veiklāks, ātrāks!". Jubilejas cikls noslēgsies 13.novembrī ar pasākumu un koncertu "Mēs Latvijā 55+5".

1955.gada rudenī durvis vēra Pionieru nams – ārpusskolas iestāde, kas piedāvāja skolēniem papildināt savas zināšanas un izkopt talantus dažādos pulciņos. Pirmās direktores Valentīnas Krisovas vadībā iestādē strādāja 5 pedagogi un pirmie pulciņi bija baleta, šūšanas, foto un tehniskās modelēšanas pulciņš. 55 gadus interešu izglītības iestāde atradās Lielā ielā 7. Laikiem mainoties, Pionieru namu pārdēvēja par Skolēnu jaunrades namu. Šajā laikā iestādi vadījuši 9 direktori, no kuriem visilgāk – 31 gadu namiņa darbu vadīja Rasma Jakoviča. 2006.gadā direktores amatā stājās Daiga Silarāja.

Kopš 2010.gada iestāde atrodas jaunās telpās – Maiznieku ielā 11. Ar Eiropas, valsts un pašvaldības līdzekļiem ēka rekonstruēta un projekta ietvaros tai uzbūvēta piebūve. Mainoties atrašanās vietai, adresei un daļēji arī uzdevumiem – iestāde mainījusi arī savu nosaukumu - Ventspils Jaunrades nams, jo interešu izglītības iestāde atvērta bērniem un jauniešiem no 3 līdz 25 gadu vecumam. Šajā mācību gadā bērniem un jauniešiem Ventspils Jaunrades nams piedāvā jau 55 dažāda nosaukuma pulciņus. Turklāt Ventspils Jaunrades nams piedāvā apmeklēt arī Baltijā modernāko un lielāko digitālo planetāriju, kā arī ar modernu teleskopu aprīkotu observatoriju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)