Banner 980x90

Ventspils Lāčplēša kara ordeņa kavalieriem izveidota piemiņas vieta

Jelgava, 31.aug., LETA. Ventspilī noslēgusies Ventspils Lāčplēša kara ordeņa kavalieru piemiņas vietas izveidošana, aģentūru LETA informēja Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Zute.

Lai godinātu Lāčplēša kara ordeņa kavalierus un reizē Latviju simtgades jubilejā, pie Ventspils domes ēkas izveidota piemiņas vieta, kurā uzstādīts apstrādāts piemiņas akmens - stēla. Akmenī iegravēts patriotisks uzraksts Par Latviju un 15 Ventspils un novada Lāčplēša kara ordeņa kavalieru vārdi, kuri saņēmuši Latvijas valsts pirmo augstāko apbalvojumu.

Paša akmens iegādi veica Aizsardzības ministrija, savukārt Ventspils pašvaldība finansiāli atbalstīja akmens apstrādi un uzstādīšanu.

Stēlas izgatavošanas darbus veica SIA "Akmens apstrādes centrs", bet pamata izbūvi veica pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" un SIA "Samrode". Piemiņas stēlas autors ir mākslinieks Jānis Strupulis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)