Banner 980x90

Ventspils Lielā laukuma strūklakas baseinā piektdien darbosies "pop up" restorāns

Ventspils, 24.aug., LETA. Ventspilī lielākās strūklakas "Fregate "Valzivs" baseinā Lielajā laukumā piektdien, 25.augustā, darbosies "pop up" restorāns, tāpēc uz laiku tiks pārtraukta strūklakas darbība, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" pārstāve Dace Kalsere.

25.augustā Ventspilī norisināsies piektdienas pastaiga "Iznāc vakara gaismā", kuras laikā Lielā laukumā tiks izvietots "pop up" restorāns ar četriem restorānu seansiem "Uz "Valzivs" klāja". Lai pasākumam nodrošinātu unikālu formātu un vakariņošanu neierastā vietā, restorāns atradīsies strūklakas baseinā.

Šodien no plkst.14, gatavojoties piektdienas pasākumam, tiks atslēgta strūklakas darbība, pārtraucot ūdens padevi visiem mastiem un miglas sprauslu pūtējiem, bet saglabājot ūdens pārteci strūklakas baseinā.

Vadoties pēc laika apstākļiem, piektdien pasākuma laikā iespēju robežās tiks saglabāta miglas plūsma strūklakā. Strūklakas pilna darbība tiks atjaunota sestdien pēc pasākuma norises, kad tiks veikti "pop up" restorāna demontāžas darbi.

Ventspils Lielā laukuma strūklaku "Fregae "Valzivs" kopā veido stilizēta burinieka elementi - 20 masti, kas uzstādīti dažādos slīpuma leņķos, astoņas trosēs iekārtas rājas un viens karoga masts. Visi masti aprīkoti ar apgaismojuma efektu, pieci masti un trīs rājas - ar ūdens efektu, bet septiņi masti un piecas rājas - ar miglas efektu. Strūklakas autors ir vācu arhitekts Deivids Kuks, kurš iedvesmojies no vēsturiskiem notikumiem un strūklakai piešķīris simbolisku vēsturisko vērtību, tās kompozīcijā kā prototipus izmantojot hercoga Jēkaba burinieka "Valzivs" mastus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)