Banner 980x90

Ventspils Mākslas skolas audzēkņi sāk apgleznot Dzemdību nodaļas Ūdens dzemdību zāli

Trešdien, 19.novembrī, Ventspils Mākslas skolas audzēkņi uzsāka Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļas Ūdens dzemdību zāles sienu apgleznošanu, pilsētas informācijas portāls Ventspils24.lv uzzināja pašvaldībā.

Drīzumā Dzemdību nodaļa piedāvās topošajām māmiņām izvēlēties dzemdības ūdenī īpašā dzemdību vannā, un, pateicoties sadarbībai ar Ventspils Mākslas skolu, Ūdens dzemdību zālē tiks radīta harmoniskāka vide bērniņa laišanai pasaulē.

Pirmoreiz Ventspils slimnīca ar Mākslas skolas audzēkņiem sadarbojās Bērnu nodaļai veltītā projektā, kā rezultātā katras palātas sienas tagad rotā unikālas Mākslas skolas audzēkņu gleznas. Domājot par harmoniskāku vidi Ūdens dzemdību zālei, kura drīzumā būs pieejama topošajām māmiņām, Ventspils slimnīca nolēma atkārtoti uzrunāt Ventspils Mākslas skolas audzēkņus, ierosinot apgleznot šīs zāles sienas.

No Mākslas skolas audzēkņu iesniegtajiem skiču projektiem tika izvēlēta Aleksandras Ļifenko ideja par ūdens burbuļiem, kas uz sienas veidos dažādus tēlus, no kuriem centrālais būs taurenis. Ventspils Mākslas skolas skolotāja Eva Kaufmane-Lauss uzsver, ka audzēkņi, gatavojot skiču projektus dzemdību zālei, galvenokārt domājuši par to, kā telpā pozitīvu un harmonisku noskaņu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)