Banner 980x90

Ventspils muzejā notiks valsts svētkiem veltīti pasākumi

Ventspils muzejs valsts svētku laikā piedāvā skolu jauniešiem stāstījumu par Latvijas valsts dibināšanu 1918.gadā, izstādi par sarkanbaltsarkanā karoga stāstu Ventspilī un koncertu Piejūras brīvdabas muzeja Lielirbes lūgšanu namā, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv norāda Ventspils muzeja pārstāvis.

Livonijas ordeņa pilī piektdien, 16.novembrī, plkst.10.00 6.-9.klašu audzēkņiem un plkst.13.00 10.-12.klašu audzēkņiem stāstījumu "18.novembris - Latvijas Republikas dibināšanas diena" skolu jauniešiem piedāvās lektors vēsturnieks Artūrs Tukišs. Stāstījuma laikā varēs arī iepazīties ar jauno dokumentālo liecību izstādi "Karogs- sarkans balts sarkans" par 1919.gada 25.jūlija un 1989.gada 2.aprīļa notikumiem Ventspilī, saistībā ar Latvijas neatkarības cīņām un sarkanbaltsarkano karogu kā valstiskuma simbolu 20.gs. 80.gadu beigās un 90.gadu sākumā.

Izstādes kontekstā būs skatāma arī dokumentālā īsfilma (Ē.Rugājs, J.Presņikovs, I.Heniņš, E.Apse) par pirmā sarkanbaltsarkanā karoga uzvilkšanu Ventspilī. Izstādi un filmu būs iespēja redzēt arī ierindas skatītājiem, turklāt, Livonijas ordeņa pils būs atvērta visas svētku dienas, izņemot pirmdienu - 19.novembri.

Piejūras brīvdabas muzeja Lielirbes lūgšanu namā visi ir mīļi gaidīti 17.novembra pēcpusdienā plkst.16.00 uz kora Venda koncertprogrammu "Svētī Debesīs šo zemi", kurā ceļu uz dievnamu izgaismos sarkanbaltsarkani lukturīši un programmā skanēs latviešu komponistu tautasdziesmu apdares un oriģinālkompozīcijas.

Ieeja pasākumos ar muzeja ieejas biļetēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)